Iako je stanje u Sandžaku kritično

Stigao odgovor iz Beograda: Srbija odbila pomoć ljekara iz BiH za Novi Pazar!

Front01.07.20, 19:07h

Stigao odgovor iz Beograda: Srbija odbila pomoć ljekara iz BiH za Novi Pazar!
BiH je ponudila pomoć u vidu dva medicinska tima koja su bila spremna otići u Novi Pazar

 


Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije dostavilo je odgovor Ministarstvu vanjskih poslova Bosne i Hercegovine na ponuđenu pomoć u borbi protiv epidemije koronavirusa u Novom Pazaru.

 

BiH je, podsjetit ćemo, ponudila pomoć u vidu dva medicinska tima koja su bila spremna otići u Novi Pazar, koji se suočava sa velikim rastom broja osoba zaraženih koronavirusom, te pomoći tamošnjim zdravstvenim radnicima.

 

- Ministarstvo vanjskih poslova Republike Srbije izražava svoje poštovanje Ambasadi BiH u Republici Srbiji i ima čast da, u vezi sa notom Ambasade BiH i notom Ministarstva vanjskih poslova BiH, obavijesti da se Republika Srbija zahvaljuje na ponuđenoj pomoći nadležnih institucija BiH i istovremeno obavještava da za sada kapaciteti zdravstvenog sistema Republike Srbije, uključujući i Opću bolnicu u Novom Pazaru, u potpunosti zadovoljavaju potrebe pacijenata, što podrazumijeva dovoljnu količinu medicinske opreme i potreban broj zdravstvenih radnika – navodi se u dopisu Ministarstva vanjskih poslova Srbije.

 

diplomatska-nota-srbija

 

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Šefik Džaferović je, podsjećamo, ponudio pomoć institucija BiH Sandžaku u borbi protiv pandemije koronavirusa. Uprkos prvobitnim javnim istupima, u kojima su zvaničnici susjedne Srbije tvrdili da su dobrodošli svi koji žele pomoći, ponuđena pomoć je ipak odbijena.

 

(Faktor.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još