Uživo/ Covid-19 u BiH

U BiH u posljednja 24 sata novih 59 slučaja zaraze koronavirusom

Hronika17.06.20, 12:15h

U BiH u posljednja 24 sata novih 59 slučaja zaraze koronavirusom
U protekla 24 sata obavljeno testiranje novih 366 uzoraka

 

12:10 - Još 32 osobe u Republici Srpskoj zaražene su novim korona virusom – posljednji su podaci Instituta za javno zdravstvo RS.

 

Od posljednjeg izvještaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, u posljednja 24 časa, u Institutu za javno zdravstvo Republike Srpske, Univerzitetskom kliničkom centru Republike Srpske, Bolnici Sv. Vračevi u Bijeljini i Univerzitetskoj bolnici Foča obavljeno je testiranje 322 laboratorijska uzorka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 32 osobe u Republici Srpskoj.

 

Radi se o 15 muških i 17 ženskih osoba, od kojih su 11 mlađe, 19 srednje i dvije osoba starije životne dobi.

 

Prema mjestu prebivališta, osam osoba je iz Banjaluke, po tri iz Prijedora, Laktaša i Mrkonjić Grada, po dvije iz Čelinca, Doboja, Teslića i Кotor Varoša i po jedna iz Modriče, Pala, Zvornika, Bratunca, Кozarske Dubice, Кostajnice i Oštre Luke.

 

11:15 - U Zavodu za mikrobiologiju Univerzitetsko-kliničkog centra u Tuzli u novom turnusu testiranja otkriveno je 11 novozaraženih od korone.  

 

Osam pozitivnih osoba je iz Tuzle, dvije iz Lukavca i jedna iz Živinica. Trenutno aktivno pozitivnih na virus u Tuzlanskom kantonu ima 155 osoba.  

 

Podsjećamo, Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obavio je u protekla 24 sata testiranje novih 366 uzoraka. Kako je potvrđeno iz KCUS-a 16 je pozitivnih uzoraka na koronavirus.  

 

Od toga je deset novozaraženih u Sarajevu i jedno u Zenici, te pet retestiranih iz Sanskog Mosta i Tešnja, kod kojih je prethodno potvrđeno da su pozitivni na COVID-19.

 

Prema posljednjim podacima Ministarstva civilnih poslova, u Bosni i Hercegovini je od početka pandemije 3.085 zaraženih, 2.178 izliječenih i 168 umrlih od koronavirusa.

 

08:21 - Klinički centar Univerziteta u Sarajevu obavio je u protekla 24 sata testiranje novih 366 uzoraka.

 

Iz KCUS-a potvrđeno da je 16 pozitivnih na koronavirus.

 

Od toga deset novozaraženih u Sarajevu i jedno u Zenici, te pet retestiranja uzoraka iz Tešnja i Sanskog Mosta, kod kojih je prethodno potvrđeno da su pozitivni na COVID-19.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još