VIDEO/ Privukao pažnju medija i komentatora

Šta se desilo američkom predsjedniku? Trump je teško hodao i govorio, jedva je držao čašu...

Front15.06.20, 08:09h

Šta se desilo američkom predsjedniku? Trump je teško hodao i govorio, jedva je držao čašu...
Američki predsjednik u subotu je održao govor na svečanosti dodjele diploma na prestižnoj vojnoj akademiji West Point

Američki predsjednik Donald Trump, koji u nedjelju slavi 74. rođendan, branio se u subotu od kritika da je fizički oslabio nakon što je objavljen videosnimak na kojem se vidi kako nesigurnog koraka silazi s pozornice.

 

Američki predsjednik u subotu je održao govor na svečanosti dodjele diploma na prestižnoj vojnoj akademiji West Point, nedaleko od New Yorka, u kojem je bio neuobičajeno pomirljiv. S pozornice je sišao veoma oprezno sitnim koracima, što je privuklo pažnju medija i komentatora, javljaju mediji.

 

Mediji su prenijeli i da je usred govora čašu vode morao pridržati s obje ruke te da je teško izgovorio ime generala Douglasa MacArthura. Trump je u subotu navečer na Twitteru odgovarao na pitanja o svom zdravstvenom stanju.

 

Objasnio je da je prilazna rampa pozornici bila “jako duga i strma, da nije imala rukohvat i da je bila jako skliska” pa je morao biti oprezniji kako ne bi pao i pružio priliku medijima da mu se smiju.

 

Istaknuo je da je posljednja tri metra rampe “pretrčao”.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još