Nakon negativnog izvještaja State Departmenta

Prašović: Izvještaj iz SAD-a je kraj Konakovićeve karijere... Sa stavom kojim brani antisemita koji veliča Hitlera...

Front12.06.20, 14:29h

Prašović: Izvještaj iz SAD-a je kraj Konakovićeve karijere... Sa stavom kojim brani antisemita koji veliča Hitlera...
Bošnjaci, koji nikada neće zaboraviti podršku SAD-a u očuvanju Bosne i Hercegovine i zaustavljanju genocida, sigurno više neće ići za čovjekom koji je u srcu antifašističke BiH osobno veličao ustaštvo i nacizam, poručila je Prašović-Gadžo

 

Generalna sekretarka SBB-a i zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović-Gadžo reagovala je na svom Facebook profilu povodom izvještaja State Departmenta o međunarodnim i religijskim slobodama za 2019. godinu. Njenu reakciju prenosimo u cjelosti:

 

- State Department je jučer objavio Izvještaj o međunarodnim i religijskim slobodama za 2019. godinu. U izvještaju se veoma negativno citira i tadašnji predsjedavajući Skupštine Kantona Sarajevo Dino Konaković (šef stranke Narod i pravda) da je u jednom intervjuu kazao “kako mu ne smeta to što se jedna lokalna osnovna škola zove po antisemitu i ustaši iz Drugog svjetskog rata koji je glorificirao Hitlera”.

 

Stav šefa Naroda i pravde (političke stranke lokalnog karaktera) u Izvještaju State Departmenta, posljedično znači mnogo toga, no ponajviše kraj ozbiljne političke karijere.

 

Sa stavom kojim brani i opravdava antisemita koji glorificira Hitlera, a što dokumentuje Izvještaj SAD, Konaković je pokazao i da ne može biti nikakav liberalni vođa opozicije u KS, niti igdje. Ta priča je ovim dokumentom pala i neslavno završila. Radikalizam je kod Konakovića prosto bio jači. Tužno mi je što Dino Konaković zapravo ne razumije da je ovakvim stavovima najviše štete donio Bošnjacima u Bosni i Hercegovini.

 

No, službeni izvještaj State Departmenta je praktično odsvirao kraj za Konakovića i njegovu politiku.

 

Bošnjaci, koji nikada neće zaboraviti podršku SAD-a u očuvanju Bosne i Hercegovine i zaustavljanju genocida, sigurno više neće ići za čovjekom koji je u srcu antifašističke BiH osobno veličao ustaštvo i nacizam - navela je Prašović-Gadžo.

 

 

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 102

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još