Hoće li dočekati pravosnažnu presudu

Stanje Ratka Mladića veoma loše: 'Srpski ljekari su ubijeđeni da ima unutrašnje krvarenje'

Hronika10.06.20, 07:53h

Stanje Ratka Mladića veoma loše: 'Srpski ljekari su ubijeđeni da ima unutrašnje krvarenje'
Vidi se da je umorniji, teže priča, vidi se da ga je slabost obuzela, rekao je Darko Mladić

 

Zdravstveno stanje bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske (VRS) Ratka Mladića veoma je loše, a "srpski ljekari su ubijeđeni da ima neko malo unutrašnje krvarenje koje traje već duže vremena i da je to razlog zašto je hemoglobin u padu i u 'crvenoj zoni'", rekao je za Srnu njegov sin Darko Mladić.

 

"Oni ne rade sa njim kako treba. Mi smo zabrinuti. Njemu može svaki dan da se nešto desi sa tako lošim hemoglobinom, to je kao da izazivate ponovo moždani udar ili srčani udar", rekao je Darko Mladić.

 

On je naveo da srpski ljekari sumnjaju da je riječ o unutrašnjem krvarenju koje se ne reguliše na pravi način, jer je hemoglobin i dalje u padu.

 

"Očekivalo se da se poslije operacije hemoglobin popravi. Neko vrijeme je bio dobar, u prvom postoperativnom periodu prvih nekoliko nedjelja malo se hemoglobin popravio. Međutim, zadnjih mjesec dana je naglo pao, a sad je još gore stanje, umjesto da bude bolje i stabilizovano", rekao je Darko Mladić.

 

Prema njegovim riječima, posljednje što je odbrana i porodica dobila prošle nedjelje od haške medicinske službe samo je podatak da je hemoglobin još lošiji, i to je sada bukvalno u "crvenoj zoni".

 

"Vidi se da je umorniji, teže priča, vidi se da ga je slabost obuzela", dodao je Darko Mladić.

 

On je podsjetio da u haškom pritvoru ne dozvoljavaju srpskim ljekarima i advokatima da posjete Mladića.

 

"Mi ništa osim protesta ne možemo da uradimo. Bila je rasprava o tome i u Savjetu bezbjednosti UN juče. I Srbija i Rusija su izrazile sumnju i zabrinutost upravo zbog generalovog zdravlja", dodao je Mladić.

 

Podsjetimo, Ratka Mladića je Haški tribunal prvostepenom presudom proglasio krivim za genocid u Srebrenici, progon Bošnjaka i Hrvata širom BiH, terorisanje stanovništva Sarajeva i uzimanje pripadnika UNPROFOR-a za taoce. Prvostepenom presudom osuđen je na doživotni zatvor.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 38

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još