Nakon imenovanja za v.d. direktora Opće bolnice

Oglasio se prof. Gavrankapetanović: Svim svojim bićem trudit ću se da opravdam povjerenje

Hronika09.06.20, 10:39h

Oglasio se prof. Gavrankapetanović: Svim svojim bićem trudit ću se da opravdam povjerenje
Doktor Gavrankapetanović omiljen je među svojim kolegama, a dolaskom na čelo Opće bolnice očekuje se njen dalji organizacijski napredak

 

Profesor Ismet Gavrankapetanović izabran je za v.d. direktora Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš", a u reakciji za Novinsku agenciju Patria kaže da osjeća veliku odgovornost.

 

"I obavezu u isto vrijeme i radost radi povjerenja koje su moji prijatelji imali u mene. Svim svojim bićem ću se truditi da opravdam povjerenje", kazao je doktor Gavrankapetanović.

 

Profesor Gavrankapetanović je bio dugogodišnji direktor Klinike za ortopediju na KCUS-u, a u januaru 2018. godine počeo je raditi u Općoj bolnici. Autor je brojnih naučnih radova, a operisao je u najreferentnijim ortopedskim klinikama svijeta.

 

Gavrankapetanović je bio redovni profesor na Medicinskom fakultetu, ali mu je nakon napuštanja KCUS-a preknut ugovor o radu. Iako je sud presudio u njegovu korist Medicinski fakultet nikada još nije Gavrankapetovića vratio u nastavni proces, a Medicinski fakultet i dekanesa Semra Čavaljuga plaćaju kazne zbog nepostupanja po sudskoj presudi.  

 

Doktor Gavrankapetanović omiljen je među svojim kolegama, a dolaskom na čelo Opće bolnice očekuje se njen dalji organizacijski napredak. 

 

(Nap.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!