PRVI DOGOVORI, PRISTUP OZBILJAN

I SFF se mijenja zbog epidemije korona virusa: Kako će se ove godine organizovati Sarajevo Film Festival?

Kultura05.06.20, 14:44h

I SFF se mijenja zbog epidemije korona virusa: Kako će se ove godine organizovati Sarajevo Film Festival?
Predstavnici SFF-a i članovi Vlade su konstatovali kako je neophodno formiranje zajedničkog radnog tijela sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, Štaba civilne zaštite KS i SFF-a, koje bi se isključivo bavilo organizacijom festivala

 


O predstojećem Sarajevo Film Festivalu, koji će se održati u periodu 14. do 21. avgusta,  razgovorali su danas premijer Kantona Sarajevo Mario Nenadić, ministar kulture i sporta Kenan Alikadić i Nihada Glamoč, kao ministrica komunalne privrede i infrastrukture, ali i kao komandantica Štaba civilne zaštite Kantona Sarajevo, s predstavnicima ovog festivala koje je predvodio Mirsad Purivatra.

 

sff-2020-2


Premijer Nenadić je istakao kako zbog nesigurne epidemiološke situacije svi zajedno imamo obavezu da puno opreznije pristupimo organizaciji festivala.


Predstavnici SFF-a su tokom današnjeg sastanka obavijestili članove Vlade kako će se ovaj vrlo važan festival realizirati, u zavisnosti od epidemiološke situacije kroz određene krugove, tj. na nivou Sarajeva, Bosne i Hercegovine, regiona ili Evrope.


Direkcija SFF je ostvarila brojne kontakte sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Srbijom, te imaju, kako su naveli, pozitivne reakcije. Ukoliko se održi trenutna epidemiološka situacija, SFF ima priliku da bude podjednako uspješan i organiziran kako je to rađeno i prethodnih godina.


Predstavnici SFF-a i članovi Vlade su konstatovali kako je neophodno formiranje zajedničkog radnog tijela sa predstavnicima Vlade Kantona Sarajevo, Štaba civilne zaštite KS i SFF-a, koje bi se isključivo bavilo organizacijom festivala.


Dogovoreno je da će komandantica Štaba civilne zaštite koordinirati rad zajedničkog radnog tijela, te na osnovu ulaznih informacija iz direkcije SFF-a pripremiti sve operativne i druge mjere s ciljem zaštite zdravlja sudionika festivala.


Na kraju je konstatovano kako organizatori Sarajevo Film Festivala i dalje očekuju da će biti angažovan maksimalan broj turističkih radnika i ugostiteljskih objekata, kao i proteklih godina.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još