novi izvještaj

Patolog: Floyd umro od zastoja srca, na glavi i tijelu imao posjekotine, pozitivan i na koronu

Hronika04.06.20, 09:40h

Patolog: Floyd umro od zastoja srca, na glavi i tijelu imao posjekotine, pozitivan i na koronu
U završnoj autopsiji se navodi da je Floyda bio srčani bolesnik i da je patio od visokog pritiska te da je nedavno bio pozitivan na koronavirus


Smrt Georgea Floyda izazvana je srčanim zastojem, zaključak je službenog patologa okruga Hennepin nakon završne autopsije provedene nad tijelom Afroamerikanca ubijenog tokom privođenja, za što je optužen bivši policajac Derek Chauvin te još trojica njegovih kolega koje se tereti za sudioništvo i nečinjenje. 

 

U izvještaju dr. Andrewa Bakera stoji da je Floydov vrat bio pritisnut kad je Chauvin koljenom nasjeo na žrtvu i tako je držao više od osam minuta, ali se u zaključku to ne spominje kao izravan uzrok smrti. Floydova porodica je finansirala nezavisnu autopsiju, u kojoj se kao uzrok smrti navodi "gušenje od stalnog pritiska".

 

U novom izvještaju se navodi da je Floyd imao brojne masnice i posjekotine na glavi, licu, ustima, ramenima, rukama i nogama, ali ne postoji dokaz da je bilo koja od tih povreda bila smrtonosna. U završnoj autopsiji se navodi da je Floyda bio srčani bolesnik i da je patio od visokog pritiska te da je nedavno bio pozitivan na koronavirus, no bez indikacija da je to imalo bilo kakvu ulogu u njegovoj smrti.

 

Inicijalni toksikološki izvještaj pokazao je umjerene nivoe fentanila i metamfetamina u tijelu žrtve, prenosi 24sata.hr.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!