Hitchcockovske scene U SARAJEVU

Djevojku napala vrana na Marijin Dvoru: 'Dok sam čekala da pređem preko ceste, odjednom sam osjetila udarac u glavu...'

Hronika03.06.20, 16:36h

Djevojku napala vrana na Marijin Dvoru: 'Dok sam čekala da pređem preko ceste, odjednom sam osjetila udarac u glavu...'
Dogodilo se to u ulici Franca Lehara, u blizini zgrade BH Telecoma... A slična situacija ovih dana desila se i u sarajevskom naselju Grbavica, u neposrednoj blizini Centra za djecu i mlade

 

 


Znalo se to dešavati i prethodnih godina i nikada nije nimalo ugodno... "Podivljaju" vrane u ovo doba godine, a nerijetko im meta budu prolaznici koji se u nezgodnom momentu nađu na ulici, tačnije u blizini njihovog gnijezda. 


Takvu paničnu situaciju, kao u kultnom filmu Alfreda Hitchcocka, doživjela je prije nekoliko dana djevojka iz Sarajeva, dok je stajala na trotoaru čekajući da pređe na drugu stranu ceste. 


- Odjednom sam iznad glave čula graktanje koje je postajalo sve glasnije. U krošnji sam ugledala vranu... Krenula sam preko ceste i osjetila udarac u glavu. U prvi mah nisam bila ni svjesna šta se dešava, a onda sam shvatila da me vrana prati i ponovo sam osjetila udarac. Imala sam kapuljaču na jakni pa sam zaštitila glavu i potrčala prema zgradi, no ona je uporno išla za mnom i nasrtala. Trajalo je i trajalo... Uspjela sam da utrčim u haustor i agonija je prestala - isričala je za DEPO Portal naša sugrađanka ovo neugodno iskustvo. 


Dogodilo se to u ulici Franca Lehara, u blizini zgrade BH Telecoma... A slična situacija ovih dana desila se i u sarajevskom naselju Grbavica, u neposrednoj blizini Centra za djecu i mlade, gdje je još jedan naš sugrađanin doživio "blizak susret sa gnjevnom vranom", koja ga je napala u jutarnjim satima, dok je išao na posao.     


Srećom, oba ova napada prošla su bez težih ozljeda, no iskustva iz nekih prethodnih godina potvrđuju da su povrede od napada vrana znale završiti krvavo i sa šavovima na glavama.


Zato, dragi sugrađani, pripazite se ovih dana...       

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto: Ilustracija)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još