Uživo/ Korona virus u BIH

Sarajevo bez novooboljelih: U RS koronavirus potvrđen još kod 14 osoba, jedan muškarac preminuo

Hronika01.06.20, 10:36h

Sarajevo bez novooboljelih: U RS koronavirus potvrđen još kod 14 osoba, jedan muškarac preminuo
Do sada su u RS potvrđena 1.422 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 111 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj novi virus

 

13:34 - Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo u protekla 24 sata na koronavirus testirano je 27 osoba, a nije zabilježen nijedan novi slučaj zaraze.

 

U periodu od 31. januara do 1. juna ove godine ukupno je testirano 7.978 osoba, izliječene su 104 osobe uz zabilježenih šest smrtnih slučajeva.

 

- Po obavještenju Zavoda za javno zdravstvo KS, s obzirom na to da je prestalo stanje prirodne nesreće u Federaciji BiH i da je završena prva faza epidemiološkog nadzora u Kantonu Sarajevo, neće se dostavljati dnevni epidemiološki izvještaji kao što se to dosad radilo. Trenutno u Kantonu Sarajevo nema oboljelih, a u slučaju ponovne pojave oboljelih pravovremeno ćemo obavijestiti o tome - poručeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

 

Kako se navodi u saopćenju za javnost, na evidenciji Službe za zapošljavanje KS trenutno je 63.864 osobe. Sa današnjim danom 366 osoba je manje na evidenciji te službe, u odnosu na 18. maj kad je zabilježen najveći broj prijavljenih.

 

- Od tog dana se prosječno 30 osoba odjavi s evidencije Službe - saopćeno je iz Zavoda za javno zdravstvo KS.

 

10:36 - U posljednja 24 sata u Republici Srpskoj testirano je 578 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona (SARS-CoV-2) potvrđen je kod 14 osoba – saopćeno je danas iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

 

Radi se o šest osoba ženskog i osam muškog spola. Po pet zaraženih je iz Dervente i Mrkonjić Grada, dvoje iz Doboja, a po jedno iz Kotor Varoši i Prijedora.

 

U posljednja 24 sata, Institutu za javno zdravstvo RS prijavljen je jedan smrtni slučaj s potvrđenim prisustvom virusa korona. Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Prijedora, koji je imao hronična udružena oboljenja.

 

Do sada su u RS potvrđena 1.422 slučaja virusa korona, a preminulo je ukupno 111 osoba kod kojih je potvrđen test na ovaj novi virus.

 

Oporavilo se ukupno 930 osoba, a testirano je njih 27.620.

 

Ukupan broj hospitaliziranih je 105, od čega u Univerzitetsko kliničkom centru RS je 38, a u općim bolnicama 67 osoba.

 

U tom bh.entitetu pod zdravstvenim nadzorom trenutno je 1.991 osoba, a nadzor je završen kod njih 33.275, saopćeno je danas iz entitetskog Instituta za javno zdravstvo.

 

(FENA/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!