Čeka se sjednica Kriznog štaba Civilne zaštite

Dobre vijesti za šopingholičare: Tržni centri u FBiH bi mogli biti otvoreni u četvrtak

Hronika26.05.20, 18:44h

Dobre vijesti za šopingholičare: Tržni centri u FBiH bi mogli biti otvoreni u četvrtak
Federalni štab civilne zaštite naredbu o zatvaranju tržnih centara donio je 18. marta

 

Prema svemu sudeći, u četvrtak bi, nakon dva mjeseca, mogli biti otvoreni tržni centri širom Federacije Bosne i Hercegovine. Potvrdio je ovo Anis Ajdinović, direktor Federalne uprave za inspekcijske poslove. 

 

Kako je pojasnio, Krizni štab Civilne zaštite bi sutra ili u četvrtak trebao imati sastanak na kojem bi trebala biti donesena ova odluka.

 

- Moram da kažem da je sjednica u pripremi i sve činimo kako bi se sjednica Štaba održala što prije. Pretpostavljam da će to biti sutra u poslijepodnevnim satima i da ćemo na toj sjednici prihvatiti preporuke da se dozvoli rad tržnim centrima. Također, da se dozvoli javno okupljanje do 100 ljudi na otvorenom i u zatvorenom prostoru do 50 ljudi. Naredni korak o kojem ćemo razgovarati je održavanje svadbi - istakao je Ajdinović. 

 

Federalni štab civilne zaštite naredbu o zatvaranju tržnih centara donio je 18. marta, nakon proglašenja stanja nesreće zbog pandemije koronavirusa.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!