K'O NEKAD U POLA OSAM

Gala veče uz zaštitne maske: Dosta je bilo korone, Narodno Pozorište Sarajevo otvara vrata publici

Kultura23.05.20, 22:12h

Gala veče uz zaštitne maske: Dosta je bilo korone, Narodno Pozorište Sarajevo otvara vrata publici
U petak 29. maja, sa početkom u 19:30 sati, u okviru Gala večeri Narodnog pozorišta Sarajevo „K'o nekad u pola osam“, publika će imati priliku uživati u sadržajnom muzičko-scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere, solista i ansambla Baleta NPS

 

 

Nakon više od dva mjeseca Narodno pozorište Sarajevo publici će otvoriti svoja vrata. Uz poštivanje mjera propisanih od strane Federalnog štaba civilne zaštite, broj posjetilaca koji će moći prisustvovati programima NPS će biti ograničen.  


Iz NPS publiku podsjećaju na obavezno nošenje zaštitnih maski, a obezbijeđena su i sva potrebna dezinfekciona sredstva.


U petak 29. maja, sa početkom u 19:30 sati, u okviru Gala večeri Narodnog pozorišta Sarajevo „K'o nekad u pola osam“, publika će imati priliku uživati u sadržajnom muzičko-scenskom programu u izvedbi ansambla Drame, solista i hora Opere, solista i ansambla Baleta NPS.  


Između ostalog, na programu će se naći najljepše arije iz opera i opereta velikih kompozitora (Mozart, Verdi, Rossini, Horozić), kao i solo numere iz poznatih baleta „Krcko Oraščić“, „Dama s kamelijama“, „Uspavana ljepotica“ i drugih, a veče će uljepšati glumci koji će govoriti stihove Maka Dizdara
 

Prodaja ulaznice počinje u utorak, 26. maja na blagajni NPS. 

 

gala-vece-nps

 

(DEPO PORTAL/ad)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!