Slavo Kukić odgovara na kritike HMS-a

Čovjek koji me napada bio je sluga beogradskih novinarskih gospodara, danas je sluga HDZ-ovih

Front20.05.20, 18:05h

Čovjek koji me napada bio je sluga beogradskih novinarskih gospodara, danas je sluga HDZ-ovih
Nije mu prošao pokušaj da ga postavim na jednu od rukovodećih funkcija na Federalnoj TV, a to nisam uradio jer sam znao za njegov predratni novinarski čin i on se nikako nije uklapao u moju ambiciju da gradim javni servis u službi građana, rekao je Kukić

 

Odgovarajući na kritike Hrvatskog Medijskog Servisa (HMS) kako je „idejni začetnik i pionir masovne kroatofobije na FTV-u i u Sarajevu“ akademik Slavo Kukić za portal startbih.ba ističe kako ga ne muče napadi ljudi koji nisu vrijedni pažnje i čija prošlost o njima govori više od tisuće riječi.

 

- Čitav život tog čovjeka koji me napada svjedoči da će za pare uraditi sve. Bio je sluga beogradskih novinarskih gospodara, danas je sluga HDZ-ovih novinarskih gospodara i sve to, siguran sam, čini iz jednog te istog razloga. Što se njegovog odnosa prema meni tiče, on meni ne može oprostiti ponešto iz prošlosti jer nijedna njegova akcija koju je htio sam mnom realizirati nije išla.

 

Nije mu prošao pokušaj da ga postavim na jednu od rukovodećih funkcija na Federalnoj TV, a to nisam uradio jer sam znao za njegov predratni novinarski čin i on se nikako nije uklapao u moju ambiciju da gradim javni servis u službi građana.

 

Nije mu prošla ni namjera da sa HT-om iz Mostara ide u neke zajedničke projekte za koje je pokušao dobiti mene kao predsjednika Nadzornog odbora i tadašnjeg direktora HT-a, ali je na to dobio odmahivanje rukom jer se radilo o raboti koja je bila nezakonita. Naprosto, u toj prošlosti koju mi ne može oprostiti, a zbog činjenice da on radi po narudžbama svojih nalogodavaca su razlozi zašto me sve intenzivnije napada. Da tragedija bude veća, oni koji šire mržnju kao novinarski djelatnici su članovi Vijeća za štampu i kroje drugima kapu profesionalne novinarske etike – kaže akademik Kukić.


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!