Video/ Sanja Vulić zarađuje preko 5.000 KM i ne da svoj paušal

SNSD-ova jurišnica narugala se reporterki N1: Nisam kriva što ste vi novinar, da sam htjela manju platu...

Front20.05.20, 13:42h

SNSD-ova jurišnica narugala se reporterki N1: Nisam kriva što ste vi novinar, da sam htjela manju platu...
Na insistiranje reporterke N1 Adise Imamović o moralnosti da zastupnici imaju primanja preko 5.000 KM dok je u isto vrijeme plaća direktora Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu nešto oko 600 KM, zastupnica je odgovorila da je ona "birala svoj posao"

 

Sanja Vulić, SNSD-ova zastupnica javnosti poznatija po izjavi da je za nju Milorad Dodik bog, nije se zaustavila na uvredama koje je na današnjoj sjednici Parlamenta Bosne i Hercegovine iznijela na račun SDS-ovog zastupnika Dragana Mektića već je omalovažavala i novinarku N1 Adisu Imamović i novinarsku struku.

 

Državni parlamentarci danas su raspravaljali o prijedlogu da im se ukinu paušali koji iznose 700 KM. Vulić se nije složila sa današnjim prijedlogom, a o tome je govorila u pauzi sjednice. Prijedlog smatra "čisti politikanstvom", prenosi N1.

 

 

Na insistiranje reporterke N1 Adise Imamović o moralnosti da zastupnici imaju primanja preko 5.000 KM dok je u isto vrijeme plaća direktora Zemaljskog muzeja BiH u Sarajevu nešto oko 600 KM, zastupnica je odgovorila da je ona "birala svoj posao", te nastavila:

 

"Ja vama nisam kriva što ste vi novinar i što ste možda nezadovoljni svojom plaćom. Ja vas ne vrijeđam, ja sam birala svoj poziv. Ja sam poslanik. Zakon je definisao toliku plaću. Ja da sam željela manju plaću, ja bih se bavila nečim drugim", izjavila je Vulić navodeći da je "novinarstvo njena nesuđena ljubav" i da će se "možda baviti istraživačkim novinarstvo kad izađe iz  ovih voda".

 

Podsjetimo, Vulić je danas na sjednici bivšeg ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića (SDS) nazvala "prevarom", da mu "nedostaje brčkanje sa lijepim damama po bazenima", da "nije više na cijeni otkad nije ministar"...

 

Ostat će upamćena njena izjava iz marta ove godine da je predsjednik SNSD-a Milorad Dodik za nju bog.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 91

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još