Na vanrednoj sjednici

Vlada TK imenovala Safeta Ibrahimovića za direktora Uprave policije TK: Šta o svemu kaže Kormanov advokat?

Front11.05.20, 12:38h

Vlada TK imenovala Safeta Ibrahimovića za direktora Uprave policije TK: Šta o svemu kaže Kormanov advokat?
Alić je od Općinskog suda Tuzla zatražio da se današnja odluka Vlade TK stavi van snage novom mjerom osiguranja, te da se istovremeno u ovom kantonu zabrani dalje provođenje izbora direktora Uprave policije

 

Vlada Tuzlanskog kantona je na danas održanoj vanrednoj sjednici na poziciju direktora Uprave policije Ministarstva unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona imenovala Safeta Ibrahimovića.

 

Ibrahimović je imenovan na period od četiri godine, potvrđeno je iz Vlade TK.

 

Damir Alić, advokat bivšeg direktora Uprave policije MUP-a TK Dževada Kormana, koji smatra da je nelegalno smijenjen s pozicije direktora te institucije, izjavio je da je današnja odluka Vlade o imenovanju Ibrahimovića nezakonita.

 

Alić je od Općinskog suda Tuzla zatražio da se današnja odluka Vlade TK stavi van snage novom mjerom osiguranja, te da se istovremeno u ovom kantonu zabrani dalje provođenje izbora direktora Uprave policije.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!