FOTO/ Vandalizam na djelu

'Koljem krmad': Oskrnavljen spomenik palim borcima NOR-a i žrtvama fašizma u Stocu

Front11.05.20, 12:07h

'Koljem krmad': Oskrnavljen spomenik palim borcima NOR-a i žrtvama fašizma u Stocu
Vandali su tokom noći crnom farbom prefarbali spomen obilježja, a sve je zabilježio Demir Mahmutćehajić koji je fotografije objavio na svom Facebook profilu

 

Centralni spomenik palim borcima Narodnooslobodilačkog rata i žrtvama fašizma u Stocu oskrnavljeni su tokom noći u ovom bh. gradu.

 

Također, prefarbana je i spomen ploča pred Koštanom bolnicom u ovom gradu, koja je tokom rata devedesetih godina služila kao logor za Bošnjake Stoca.

 

Vandali su tokom noći crnom farbom prefarbali spomen obilježja, a sve je zabilježio Demir Mahmutćehajić koji je fotografije objavio na svom Facebook profilu.

 

 

- Dok u Sarajevu presipate iz šupljeg u prazno, iz Fikreta u Solaka, iz Čengića u Nikšića, iz Šahman u Dizdara, mi trpimo posljedice. Umjesto da u sigurnosti Sarajeva "hrabro" protestujete protiv mise, kojom vas magarče, dođite u Stolac i hrabro stanite fašistima na megdan! Ili su vam Mućke stale u grlu? SFSN! Borba - napisao je Mahmutćehajić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 14

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još