Borba s pandemijom

Rusija izvijestila o najvišem dnevnom broju zaraženih od koronavirusa, u Kini zabilježen samo jedan novi slučaj

Hronika02.05.20, 12:11h

Rusija izvijestila o najvišem dnevnom broju zaraženih od koronavirusa, u Kini zabilježen samo jedan novi slučaj
Broj preminulih širom zemlje porastao je na 1.222 nakon što je 57 osoba umrlo u proteklih 24 sata

 

Rusija je u subotu izvijestila o 9.623 nova slučaja koronavirusa, što predstavlja najviši dnevni rast broja zaraženih, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 124.054 osobe.

 

Broj preminulih širom zemlje porastao je na 1.222 nakon što je 57 osoba umrlo u proteklih 24 sata, saopćio je ruski krizni centar za odgovor na koronavirus, nakon što je revidirao jučerašnje brojke, prenosi Reuters.

 

Istovremeno, Kina, u kojoj je pandemija koronavirusa počela u decembru prošle godine, danas je izvijestila o jednom novozaraženom od koronavirusa i saopćila da nije bilo nijednog smrtnog slučaja od ponoći s petka na subotu.

 

Ta je zemlja izvijestila o ukupno 82.875 potvrđenih slučajeva zaraze i 4.633 preminulih.

 

Nacionalna zdravstvena komisija saopćila je da su 43 osobe u petak otpuštene iz bolnica nakon što su proglašene izliječenim, čime je ukupan broj oporavljenih od bolesti porastao na 77.685. Ukupno 557 osoba još se nalazi na liječenju u bolnicama širom kineske matice, prenosi Associated Press.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!