VIDEO/ DAMIR ARNAUT NAPRAVIO HAOS U PARLAMENTU BIH

Nećete da ukinete tjelohranitelje, koga se plašite?! Nećete plata da se odreknete, ni vozila, reprezentacija... Kome kafe naručujete!

Front28.04.20, 19:41h

Nećete da ukinete tjelohranitelje, koga se plašite?! Nećete plata da se odreknete, ni vozila,  reprezentacija... Kome kafe naručujete!
On je, između ostalog, iznio niz kritika na rad poslanika i njihovu nespremnost da se u vremenu teške ekonomske krize u državi izazvane pandemojom odreknu svojih privilegija, čak i onih krajnje nepotrebnih u ovome trenutku

 

 


Burno je bilo na današnjoj 6. hitnoj sjednici Predstavničkog doma Parlamenta Bosne i Hercegovine, a zahuktalo se kada je za skupštinsku govornicu izašao Damir Arnaut, poslanik Naše stranke. 


On je, između ostalog, iznio niz kritika na rad poslanika i njihovu nespremnost da se u vremenu teške ekonomske krize u državi izazvane pandemojom odreknu svojih privilegija, čak i onih krajnje nepotrebnih u ovome trenutku.     


- Nećete da ukinete tjelohranitelje! Hajde mi onda objasnite šta će vam tjelohranitelji, ovdje iza vrata, a nemate ni medija ovde... Koga se plašite? Od naroda?! Pa i ja bih se plašio od naroda da ne dam danas da se glasa o ukidanju tih privilegija... Nećete ni plata da se odreknete, ni vozila, ni reprezentacija... Za šta vam treba reprezentacija? Online se sastajete, kome kafe naručujete?! Zašto danas ne glasamo da ih ukinemo do kraja 2020. godine? - upitao je Arnaut poslanike i ostao bez odgovora.


Tada mu je oduzeta riječ, no Arnaut je ostao za govornicom i nastavio: 


- Nećete da vam se smanji plata za 20 posto, nećete da se ukinu akcize na alkoholne proizvode, Ne možete mi oduzeti riječ. Ne možete građanima oduzeti riječ. Ne možete me otjerati s govornice, osim ako ne uvedete te vaše nepotrebne tjelohranitelje da me otjeraju. Svu lakrdiju ste danas pokazali... Vidite koliko ste nemoćni! 


Dio današnjeg dešavanja na sjednici Predstavničkog doma PSBiH pogledajte u priloženom snimku... 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 85

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još