Nakon reakcije ambasadora

Ministarstvo sigurnosti BiH: Mi nismo prevodili saopćenje Ambasade Pakistana

Front28.04.20, 15:06h

Ministarstvo sigurnosti BiH: Mi nismo prevodili saopćenje Ambasade Pakistana
Ministarstvo sigurnosti BiH ponovo poziva ambasadora Pakistana da "ne pokušava da dezinformira javnost i da se, umjesto plasiranja lažnih vijesti, posveti međunarodnim obavezama i sigurnosnim strukturama BiH omogući identifikaciju više hiljada ilegalnih ekonomskih migranata iz njegove zemlje koji potpuno nelegalno borave u BiH"

 

 

Nakon što je NJ. E. ambasador Pakistana Mohammad Khalid Rao reagirao na jučerašnje saopćenje Ministarstva sigurnosti BiH, tvrdeći da je Ministarstvo „krivo prevelo“ saopćenje Ambasade Pakistana od 24. aprila i da „ambasador nikada nije tvrdio da je pozvao ministra Radončića u svoj ured na razgovor“, radi istinitog informiranja javnosti Ministarstvo sigurnosti BiH saopćava da Ministarstvo nije prevodilo saopćenje Ambasade Pakistana, niti je za to imalo potrebe.

 

Ambasada je 24. aprila objavila saopćenje za javnost u kojem je reagirala na izjave ministra Fahrudina Radončića u vezi sa migrantskom krizom u BiH. To saopćenje koje je emitirala novinska agencija Fena, objavili su svi mediji bez ikakvih intervencija i u njemu se doslovno navodi da je pakistanski ambasador „30. januara 2020. godine pozvao Radončića u svoj ured gdje su razgovarali o pitanju ilegalnih migranata“.

 

Iz ovoga je potpuno jasno da je autor te rečenice u njihovom saopćenju Ambasada Pakistana i da nije u pitanju nikakav krivi prijevod Ministarstva sigurnosti BiH.

 

Ministarstvo sigurnosti BiH ponovo poziva ambasadora Pakistana da ne pokušava da dezinformira javnost i da se, umjesto plasiranja lažnih vijesti, posveti međunarodnim obavezama i sigurnosnim strukturama BiH omogući identifikaciju više hiljada ilegalnih ekonomskih migranata iz njegove zemlje koji potpuno nelegalno borave u BiH, saopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!