Pale teške riječi/ Kako će na ovo reagirati ministar sigurnosti bih

Nakon podrške Džaferovića i Turković, ambasador Pakistana nazvao Radončića lažovom!

Front25.04.20, 18:31h

Nakon podrške Džaferovića i Turković, ambasador Pakistana nazvao Radončića lažovom!
Ambasador Pakistana je 30. januara pozvao Radončića u svoj ured, gdje su raspravljali o pitanju ilegallnih migranata i dogovoreno je da podijele informaciju o produženju saradnje; o pitanju deportacije migranata, međutim, nikada nije raspravljano tokom sastanka, navodi se u saopćenju

 

Tokom konferencije za novinare, 23. aprila, ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić izjavio je da neke zemlje, poput Pakistana, neće biti kooperativne po pitanju ilegalnih migranata. Ambasada Pakistana smatra njegovu izjavu nopravdanom i nepotrebnom. Njegov poziv da ambasador Pakistana bude proglašen "personom non grata" također je duboko uznemirujući, saopćeno je iz Ambasade Pakistana u Bosni i Hercegovini.

 

- Ambasada Pakistana dobro je upoznata s problemom ilegalnih migranata iz Pakistana. Mi ostajemo u kontaktu s našim vlastima u Pakistanu, kao i s bosanskim vlastima. Zapravo je Ambasada uvijek odgovarala Službi za odnose sa strancima u BiH za potvrdu ljudi pakistanskog porijekla i nudila je svoje usluge za izdavanje vanrednih putnih dokumenata. Kao rezultat toga, 73 pakistanska migranta, koji su bili spremni na to, vraćeni su kućama od maja 2019. do marta ove godine - dodaje se u saopćenju.

 

Ambasador Pakistana je 30. januara pozvao Radončića u svoj ured, gdje su raspravljali o pitanju ilegallnih migranata i dogovoreno je da podijele informaciju o produženju saradnje; o pitanju deportacije migranata, međutim, nikada nije raspravljano tokom sastanka - navodi se u saopćenju.

 

- Imajući na umu neopravdane i lažne tvrdnje gospodina Radončića, ambasador je pozvao Šefika Džaferovića, predsjedavajućeg Predsjedništva BiH i dr. Biseru Turković, ministricu vanjskih poslova 24. aprila kako bi im izrazio svoju zabrinutost. Oboje zvaničnika pružilo je uvjeravanja ambasadoru da će se pozabaviti tom situacijom i da nikome ne treba dopustiti da nanese štetu snažnim prijateljskim odnosima godinama građenim između  Pakistana i Bosne i Hercegovina - dodaje se u saopćenju Ambasade Pakistana u BiH.

 

Pakistan pridaje veliki značaj svojim odnosima s Bosnom i Hercegovinom. Stoga smo zabrinuti neopravdanim komentarima gospodina Radončića. Nadamo se da će bh. vlada objaviti pojašnjenje njegovih neopravdanih izjava - saopćeno je iz Ambasade Pakistana u Bosni i Hercegovini.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 124

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još