Ubijen ili nastradao nesretnim slučajem

Mevsudin Ćerimić pronađen mrtav u slivniku, naređena obdukcija

Hronika27.04.20, 20:45h

Mevsudin Ćerimić pronađen mrtav u slivniku, naređena obdukcija
Kako je potvrđeno u Tužilaštvu ZDK, izvršena je identifikacija tijela preminule osobe i utvrđeno je da se radi o muškarcu inicijala M.Ć.

 

Zeničanin Mevsudin Ćerimić (53), koji je pronađen mrtav u slivniku na lokalitetu Prašnice u Zenici, prema dosadašnjoj istrazi nije ubijen, kako se prvo pretpostavljalo, već je nastradao nesrećnim slučajem, saznaju "Nezavisne".

 

Naime, njegovo tijelo pronađeno je kod gradskog groblja u nedjelju sa povredama, pa su mediji prenijeli da je muškarac najvjerovatnije ubijen.

 

Međutim, kako je potvrdio izvor blizak istrazi, prema dosadašnjoj istrazi u ovom slučaju nema elemenata krivičnog djela i vjeruje se da je muškarac nastradao nesrećnim slučajem, te da su povrede nastale usljed pada na beton.

 

Ipak, tačan uzrok smrti biće zvanično poznat nakon obdukcije.

 

Takođe, za Nezavisne je potvrđeno da je nastradali muškarac bio bolestan.

 

"Zasad se ne može zaključiti da se radi o ubistvu, jer nema dokaza za to. Lice je bolovalo od epilepsije, a pritom je i navodno sklono konzumaciji alkohola. Da li je bio pod dejstvom alkohola, imao napad, ili pak nešto treće, biće naknadno utvrđeno", kazao je izvor blizak istrazi.

 

Kako je potvrđeno u Tužilaštvu ZDK, izvršena je identifikacija tijela preminule osobe i utvrđeno je da se radi o muškarcu inicijala M.Ć.

 

"Dežurni kantonalni tužilac izdao je naredbu za obdukciju tijela preminule osobe. Nakon što ovom tužilaštvu budu dostavljeni nalaz i mišljenje vještaka sudske medicine, imaćemo više informacija o ovom slučaju", rekli su nam u Tužilaštvu.

 

Kako je navedeno iz MUP-a ZDK, službenici Sektora kriminalističke policije sprovode istragu kako bi se utvrdilo šta se desilo i kako je muškarac nastradao.

 

Oni su navodeći inicijale stradalog takođe kazali da je u toku istraga i ne mogu da govore detalje u vezi s ovim slučajem.

 

(Nezavisne.com, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!