Pozitivan primjer

U Tuzlanskom kantonu dvanaesti dan bez novozaraženih

Hronika25.04.20, 18:32h

U Tuzlanskom kantonu dvanaesti dan bez novozaraženih
Od početka pandemije virusa korona u ovom kantonu zaražene su bile 84 osobe

 

Na području Tuzlanskog kantona u posljednja 24 sata na koronavirus testirane su 172 osobe, a nijedna od njih nije s pozitivnim nalazom, saopćeno je iz Ministarstva zdravlja ovog kantona.

 

U prilog činjenici da epidemija koronavirusa jenjava ide i činjenica da je ovo dvanaesti dan zaredom kako nije zabilježen nijedan novi slučaj infekcije virusom.

 

Prema izjavi ministrice zdravlja TK Dajane Čolić, trenutno je devet pozitivnih na koronavirus, dok su se ostale zaražene osobe oporavile.

 

Od početka pandemije virusa korona u ovom kantonu zaražene su bile 84 osobe.

 

Iako je najavljeno da će, sukladno nedavnoj presudi Ustavnog suda, biti zatvoreni svi karantini, to se još nije dogodilo.

 

Prema riječima menadžera hotela „Tuzla“ Predraga Blažanovića, u karantinu ovog hotela nalazi se još stotinjak osoba.

 

- Nema novoprispjelih osoba u karantin, a u ponedjeljak ili utorak očekujemo da će ga svi napustiti, nakon što bude u potpunosti završen proces testiranja na koronavirus – izjavio je Blažanović za Fenu.

 

U karantinu hotela „Tehnograd“ pušteno je pedesetak „izolanata“, a među njima i Asmir Mujkić iz Gradačca, jedan od skupine vozača koji su dovezeni s graničnog prijelaza Brčko.

 

- Evo me konačno kod kuće, s porodicom. Izašao sam sinoć, a u karantinu je ostalo još tridesetak osoba, koje čekaju drugo testiranje. Rečeno nam je da u ponedjeljak ponovo dođemo, ali samo da bismo primili rješenje o prestanku boravka u karantinu – kaže Mujkić za Fenu.

 

Prema informacijama iz Kantonalne uprave civilne zaštite, svi karantini će biti ukinuti najkasnije sredinom iduće sedmice.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!