Dok se čeka nalaz obdukcije

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka oglasilo se o smrti trudnice na UKC RS

Hronika24.04.20, 13:12h

Okružno javno tužilaštvo Banjaluka oglasilo se o smrti trudnice na UKC RS
Prije četiri dana izvršena je i obdukcija nad beživotnim tijelom trudnice, po naredbi ovog tužilaštva

 

 

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka danas je saopćeno da su predmetu koji se odnosi na smrt trudnice u banjalučkoj bolnici dali apsolutni prioritet u radu, iako rade sa smanjenim kapacitetom, zbog pandemije koronavirusa.

 

Kako navode iz tog tužilaštva, jučer u poslijepodnevnim satima od banjalučke policije su zaprimili medicinsku dokumentaciju izuzetu iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, po naredbi dežurnog tužioca Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka, koja se odnosu na period od trenutka prijema u bolnicu trudnice Ilijane Manojlović pa do njene smrti.

 

Banjalučka policija, dodaju, nije preduzimala bilo kakve druge procesne radnje, a na osnovu zaprimljenog materijala Tužilaštvo je formiralo KTA-predmet o tom događaju.

 

Prije četiri dana izvršena je i obdukcija nad beživotnim tijelom trudnice, po naredbi ovog tužilaštva.

 

- Nalaz obdukcije još uvijek nismo primili, a njime će biti utvrđen tačan uzrok smrti trudnice i Tužilaštvo će na osnovu toga utvrditi postoje li u konkrentom slučaju propusti i odgovornost ljekara ili ne postoje, te u skladu sa tim će tada odlučiti da li će formalno-pravno otvoriti istragu ili ne – naglašavaju u saopćenju.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!