pogođeni krizom, traže izlaz

Vapaj turističkih agencija u Sarajevu: Nadležni, Vi nam recite na koji način da prodajemo svoje 'ZABRANJENE' usluge?!

Biznis Klub11.04.20, 12:20h

Vapaj turističkih agencija u Sarajevu: Nadležni, Vi nam recite na koji način da prodajemo svoje 'ZABRANJENE' usluge?!
Molimo da nam zabranite zvanično rad ili uvrstite nas u ovaj spisak budući da su putovanja ZABRANJENA - navodi se u saopćenju

 

Turističke agencije i hoteli u Sarajevu pogođeni su ekonomskom krizom u jeku pandemije kao i mnoge druge oblasti. Tim povodom, urgirali su zajedničkim saopštenjem javno upućenim nadležnima u Kantonu Sarajevo, ali i Vladi FBiH.

 

Saopštenje prenosimo u cijelosti:

 

Ljubazno Vas molimo da izmijenite Odluku Vlade Kantona Sarajevo, na osnovu koje Ministarstvo privrede KS raspisuje javni poziv za dodjelu budžetskih sredstava za isplatu dijela plate za mjesec mart 2020. Potrebno je da uvrstite i turističke agencije u KS koje su očito zaboravljene budući da pravno formalno rad agencija nije zabranjen Uredbom Kriznog štaba KS ali su zabranjena putovanja, zatvoreni aerodromi, zatvorene granice Odlukom Vijeća Ministara BIH od 24. odnosno 30.03, te samim tim zabranjena prodaja usluga turističkih agencija.

 

Dakle, turističkim agencijama je DIREKTNO zabranjen rad budući da su zabranjena sredstva za rad tj. usluge koje nudimo. Molimo da nam zabranite zvanično rad ili uvrstite nas u ovaj spisak budući da su putovanja ZABRANJENA.

 

Druga stavka su hoteli, koji se također ne nalaze na spisku a DIREKTNO IM JE RAD ZABRANJEN budući da su ponovno, ponavljamo, zabranjena putovanja, također zatvoreni kafići, restorani, wellness centri, kongresne usluge i teretane u sklopu hotela. Ukoliko mislite da turističke agencije i hoteli mogu da rade a pri tome da su odlukom Vijeća Ministara zabranjena putovanja, Vi nam recite na koji način da prodajemo svoje “ZABRANJENE” usluge. Dakle ne stavljamo se u isti položaj kompanija kojima je pao promet budući da sve kompanije bilježe pad, turističkim agencijama i hotelima je doslovno ZABRANJEN I ONEMOGUĆEN RAD!

 

Ukoliko ne smatrate da ste zaboravili uvrstiti pomenute djelatnosti da li onda smatrate da možemo početi prodavati aranžmane, davati akcije, pozivati putnike da putuju, praviti aranžmane u prirodi na planinama, moru i sl. pozivati ih u naše agencije uz akcije i popuste, te prihvatiti grupe turista iz Italije, Kine i Španije?? U tom slučaju ćemo davati smještaj gratis noćenje kako bi gosti mogli da koriste kafiće i restorane hotela i imati ćemo pune restorane gostiju……Ako nam je rad dozvoljen, da li da tako radimo?

 

Također APELUJEMO I NA VLADU FEDERACIJE KAKO NE BI ISTI PROPUST NAPRAVILI KAO KANTON SARAJEVO I IZOSTAVILI TURISTIČKE AGENCIJE I HOTELE KOJIMA JE ZABRANJEN RAD! - navodi se u saopćenju turističkih agencija i hotela Kantona Sarajevo. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 21

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još