video/ vruće pitanje u bih

Niko me neće natjerati da radim obdukcije... Nije nam Radončić dao licence, a nije ni Sebija došla sama na čelo KCUS-a!

Hronika11.04.20, 09:44h

Niko me neće natjerati da radim obdukcije... Nije nam Radončić dao licence, a nije ni Sebija došla sama na čelo KCUS-a!
"Umjesto što 150 ministara svake četiri godine mijenjaju limuzine, neka opreme obdukcijske sobe, onda ćemo raditi obdukciju" - kazala je Đuran

 

U jeku epidemije korona virusa u svijetu, pa tako i BiH, u našoj zemlji eskalirale su u posljednje vrijeme neka sporna pitanja vezano za neobavljanje obdukcija zaraženih preminulih osoba u BiH.

 

U Centralnom dnevniku Face TV-a gostovala je dr. patolog Aleksandra Đuran i odgovorila na pitanja vezana za ovu problematiku. 

 

"Umjesto što 150 ministara svake četiri godine mijenjaju limuzine, neka opreme obdukcijske sobe, onda ćemo raditi obdukciju. Može se zaraženost dokazati i bez obdukcije, CT-om.

Obdukcija često ne može pokazati pravi uzrok smrti. Jedna osoba inficira 6 osoba, višestruko veća smrtnost, 2,3%. Sistem ne može podnijeti da 1000 ljudi treba intenzivnu njegu.

Virus se pušta pomalo,da se polako zarazimo a ne da se odjednom svi razbolimo,krenemo ka bolnicama i srušimo zdravstveni sistem! U vanjskoj sredini može živjeti i do 12 dana!" - kazala je, između ostalog Đuran.

 

Pogledajte kompletan video-prilog.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 101

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još