Ove sastojke sigurno već imate u izolaciji

Recept poznate kuharice za čarobnu čokoladnu tortu kojoj ne trebaju mlijeko, jaja ni maslac

Auto & Dom26.03.20, 14:01h

Recept poznate kuharice za čarobnu čokoladnu tortu kojoj ne trebaju mlijeko, jaja ni maslac
Vrlo jednostavna i brza čokoladna torta kojoj su potrebni samo suhi sastojci, a oduševila je ljude

 


Ovih dana mnogi razmišljamo kakva bismo jela mogli isprobati, a da pritom i 'štedimo' namirnice. Ovo je pravo vrijeme da počastite sebe i svoje ukućane s nečim slatkim, odlična ideja je ‘čarobna’ torta kojoj nisu potrebni jaja, mlijeko ni maslac, prenosi metro.co.uk.

 

Ova torta od sastojaka koja se nalaze u gotovo svakom kućanstvu, a potrebni su brašno, prašak za pecivo, vanilin šećer, ulje, voda, šećer i kakao prah, ako želite čokoladnu verziju.

 

Kako biste napravili ovu tortu, prvo u posudi pomiješajte sve suhe proizvode. Zatim, polako dodajte sve tekuće proizvode te polagano miješajte smjesu kako bi izbjegli zgrušavanje i grudice u smjesi. Također, možete dodati namirnice koje već imate kod kuće, poput orašastih plodova, komadića čokolade te smrznutog ili svježeg voća.

 

Tortu pecite 40 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stepeni Celzijusa te prije vađenja provjerite drvenim štapićem. Možete je ukrasiti šećerom u prahu ili preliti otopljenom čokoladom za malo više slatkog i kremastog ukusa te ste spremni za posluživanje i uživanje u odličnoj i brzinskoj čokoladnoj torti.

 

Recept za tortu objavila je Andrea Soranidis, poznata kuharica koja je već objavila puno odličnih recepata koje su oduševili njene pratitelje.

 

(Vecernji.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!