NAKON UVOĐENJA POLICIJSKOG SATA U BIH

Sve KONZUM prodavnice mijenjaju radno vrijeme, ograničava se broj kupaca

Biznis Klub22.03.20, 13:06h

Sve KONZUM prodavnice mijenjaju radno vrijeme, ograničava se broj kupaca
Preporuka kupcima je da u kupovinu odlaze sami te da obavljaju kupovinu količinski prema ukazanim potrebama jer se opskrba svih Konzumovim prodajnih objekata odvija nesmetano

 

 

U cilju prevencije i suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, Uprava Konzuma donijela je odluku o skraćenom radnom vremenu svih svojih prodajnih objekata u Bosni i Hercegovini, što je u skladu sa usvojenim odlukama nadležnih institucija te uvođenja policijskog sata.


Konzum prodavnice u FBiH od danas će raditi najduže do 17 sati, dok će u Kantonu Sarajevo raditi još kraće do 16:30 sati. Radno vrijeme prodavnica u RS-u i Distriktu Brčko završavat će najkasnije do 18 sati. Detaljan pregled izmijenjenog radnog vremena prodavnica dostupan je na korporativnoj stranici Konzuma gdje će biti ažurirane i sve eventualne naknadne izmjene.


U cilju zaštite zdravlja svojih zaposlenika i kupaca, Konzum ulaže maksimalne napore da obezbijedi sigurnu kupovinu te provodi niz pojačanih mjera na suzbijanju dodatnog širenja zaraze. S tim u vezi ograničen je broj kupaca koji u isto vrijeme mogu obavljati kupovinu u prodavnicama, te se mole kupci da poštuju preporuke držanja rastojanja najmanje 1 metar na uslužnim linijama i blagajnama. 


U svim prodajnim objektima se provode pojaćane mjere higijene i dezinfekcije svih površina, a  posebno blagajni, uslužnih linija, odjela mesnice, gastra i pekara te predmeta sa kojima kupci dolaze u kontakt.


Dodatno, preporuka kupcima je da u kupovinu odlaze sami te da obavljaju kupovinu količinski prema ukazanim potrebama jer se opskrba svih Konzumovim prodajnih objekata odvija nesmetano, a u saradnji sa partnerima dobavljačima kontinuirano se obezbjeđuju dovoljne količine svih namirnica, a posebno onih za kojima vlada povećana potražnja.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!