Nakon višesatne rasprave

Slovenski parlament potvrdio Janeza Janšu za mandatara nove vlade

Front03.03.20, 19:57h

Slovenski parlament potvrdio Janeza Janšu za mandatara nove vlade
Izborom za mandatara nove slovenske vlade Janez Janša (62) treći put ima priliku presudno utjecati na političke procese u državi u kojoj je stekao gotovo mitsku ulogu kao jedan od glavnih aktera njena osamostaljenja iz vremena odvajanja "dežele" od bivše Jugoslavije

 

Slovenski parlament je u utorak popodne nakon višesatne rasprave potvrdio Janeza Janšu za mandatara nove koalicijske vlade u koju ulaze četiri stranke koje su prošli tjedan potpisale koalicijski ugovor o suradnji.

 

Na tajnom glasovanju Janša je dobio 52 glasa, šest više od potrebne natpolovične većine u parlamentu s 90 zastupnika. Protiv je glasovao 31 zastupnik, jedan je glasački listić bio nevažeći, dok nekoliko zastupnika nije pristupilo glasovanju, objavila je izborna komisija.

 

Janša je nakon potvrde u parlamentu potpisao svečanu prisegu kao novi premijer i sada u roku ne dužem od 15 dana mora predložiti sastav ministara svoje buduće vlade, o kojemu će parlament nakon toga ponovo glasovati.

 

Kako najavljuju iz Janšine stranke, novi premijer bi ministarsku listu u parlament mogao uputiti već ovoga tjedna, te tako skratiti rokove, kako bi nova vlada mogla nastupiti već sredinom ovog mjeseca.

 

Izborom za mandatara nove slovenske vlade Janez Janša (62) treći put ima priliku presudno utjecati na političke procese u državi u kojoj je stekao gotovo mitsku ulogu kao jedan od glavnih aktera njena osamostaljenja iz vremena odvajanja "dežele" od bivše Jugoslavije, prenosi Hina.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!