u iščekivanju odlaska iz premijerske fotelje

Edin Forto iskreno: Nemam 'bijeli hljeb' i ne znam šta ću raditi nakon imenovanja nove vlade

Front22.02.20, 14:01h

Edin Forto iskreno: Nemam 'bijeli hljeb' i ne znam šta ću raditi nakon imenovanja nove vlade
Forto kaže da će i on i uskoro bivši ministri, nakon svega, prvo na godišnji odmor, koji i tako nisu koristili

 

 

Edin Forto 5. februara zvanično je podnio ostavku na mjesto premijera Kantona Sarajevo i automatski je došlo do pada cijele Vlade. Do imenovanja nove, Vlada u ostavci radi u tehničkom mandatu. 


Premijer Forto u razgovoru za Faktor kaže da rade normalno kao da se nije ništa ni dogodilo.


- U prosjeku održavamo jednu sjednicu Vlade sedmično, ako se ne dogodi neka vanredna situacija i sjednica koja ima jednu ili dvije tačke dnevnog reda. Baš jučer (prošla sedmica, op. a.) smo na Vladi usvojili informacije o zraku i javnom prijevozu za sjednicu Skupštine KS koja će se održati 25. februra. Donijeli smo odluku koja će propisati način proslave 1. marta, a što je finansirano iz budžeta Kantona Sarajevo.


Na pitanje može li otkriti gdje će biti njegovo novo zaposlenje i da li on i ministri po zakonu imaju pravo i dalje primati plaće, Forto odgovara:


- Nemamo pravo na primanje plaća nakon što prestanemo sa radom, što se popularno zove "bijeli hljeb". Pretpostavljam da će ministri najprije na godišnji odmor, koji nismo koristili. Ja još ne znam šta ću raditi nakon imenovanja nove vlade. I dalje sam fokusiran na poslove koje ovdje moram završiti do kraja.


Kompletan intervju sa odlazećim premijerom Kantona Sarajevo čitajte ovdje.
 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još