Opozicija ga optužuje da je RS sveo na najniže grane

Kako je Dodik odjednom neupućen da su na obilježavanje 25 godina Srebrenice pozvani papa Franjo i Trump?

Hronika11.02.20, 19:25h

Kako je Dodik odjednom neupućen da su na obilježavanje 25 godina Srebrenice pozvani papa Franjo i Trump?
Mihajlica je rekao da srpski član Predsjedništva BiH nije ništa uradio da svijetu pokaže i srpska stradanja u proteklom ratu

 

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik nije u Sarajevu da bismo od njega slušali jadikovke kako mu Džaferović i Komšić rade iza leđa, nego da štiti srpske interese i dostojanstvo Republike Srpske, rekao je Milanko Mihajilica, član Predsjedništva PDP-a.

 

„Jasno je da Sarajevo od obilježavanja 25 godina Srebrenice pokušava da napravi događaj međunarodnog karaktera, ali je jasno i da će pored slabog i nesnađenog Dodika to i uspjeti. Kako je moguće da Dodik ne da saglasnost za dolazak Mila Đukanovića u BiH, što u svjetlu događaja u Crnoj Gori smatramo logičnim potezom, ali da je odjednom neupućen da su na obilježavanje 25 godina Srebrenice pozvani Donald Trump i papa Franjo?“, upitao je Mihajilica.

 

On je dodao da srpski član Predsjedništva nije ništa uradio da svijetu pokaže i srpska stradanja u proteklom ratu:

 

„Ni prije nego što je potvrđen dolazak generalnog sekretara UN Antonia Gutereša u Srebrenicu, a ni kasnije, ni Dodik, ni tzv. eksperti za međunarodna pitanja iz njegovog Kabineta, ni preplaćeni lobisti u SAD poput Obrada Kesića nisu ništa uradili da iskoriste mogućnost da Gutereša bar pozovu i u Kravice, da bi svijet vidio i odao počast srpskim žrtvama“, rekao je Mihajilica i dodao:

 

„Iz svega ovoga jasno je da je Dodik uspio da međunarodnu poziciju Republike Srpske svede na najniže grane još od Dejtona. U Sarajevo je otišao 'naoružan' jakom pregovaračkom pozicijom, a na kraju je ostao samo ćorak“, zaključio je Mihajilica.

 

(FENA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 37

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još