proširio se u više od 25 zemalja svijeta

Cifra raste: Od korona virusa umrle ukupno 492 osobe, 24.500 zaraženo

Hronika05.02.20, 08:19h

Cifra raste: Od korona virusa umrle ukupno 492 osobe, 24.500 zaraženo
Američki Stejt department saopštio je da će u četvrtak poslati još dva aviona za evakuaciju građana

 

Od virusa korona, od kraja decembra do danas preminule su 492 osobe, dok je više od 24.500 zaraženo, saopštili su danas zvaničnici.

 

Bolest se proširila u više od 25 zemalja širom svijeta, a najviše slučajeva otkriveno je u Kini, prije svega u provinciji Hubej, u kojoj se virus i pojavio, prenosi CNN.

 

Posljednji slučajevi virusa otkriveni su na kruzeru koji je pristigao u Japan, na kome je otkriveno 10 slučajeva, zbog čega je 3.700 putnika broda zadržano u karantinu u kome će ostati naredne dvije nedjelje.

 

Najviše zaraženih, ali i smrtnih slučajeva zabilježeno je u Vuhanu, gdje je od virusa preminulo 362, a zaraženo 8.351 osoba.

 

Mnoge zemlje organizovale su evakuaciju svojih građana iz Kine, a Velika Britanija naredila je svima da napuste tu zemlju, ali nije precizirala na koji način, niti je ponudila konkretnu pomoć, navodi CNN.

 

Američki Stejt department saopštio je da će u četvrtak poslati još dva aviona za evakuaciju građana, dodavši da poslije toga nema u planu slanje dodatnih aviona za evakuaciju.

 

Epidemija virusa korona izbila je krajem decembra prošle godine, a pretpostavlja se da virus vodi porjeklo od životinja, prije svega od slijepih miševa.

 

(NN, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!