kijamet, nema šta

Jak vjetar napravio haos u Bihaću: Udari do 40 km/h nisu prestajali, oborena stabla, prekinuta struja...

Hronika04.02.20, 13:14h

Jak vjetar napravio haos u Bihaću: Udari do 40 km/h nisu prestajali, oborena stabla, prekinuta struja...
Podaci iz bihaćke meteorološke stanice potvrđuju jake udare vjetra do 40 kilometara na sat, a naglašeno je da se radi o intenzivnim udarima bez prestanka, zbog čega je i došlo do ovakvih problematičnih situacija

 

Jak vjetar na području grada Bihaća od jutros je uslovio probleme građanima i nadležnim službama.

 

Oboreno stablo prouzrokovalo je manju materijalnu štetu na zgradi Kantonalnog suda, dok je oštećen i dio krova na objektu Privremenog prihvatnog centra u Borićima.

 

Evidentirano je još nekoliko slučajeva obaranja stabala, zbog čega je i dolazilo do povremenih i kratkotrajnih zastoja u saobraćaju. U određenim gradskim područjima dolazilo je i do prekida u isporuci električne energije.

 

Podaci iz bihaćke meteorološke stanice potvrđuju jake udare vjetra do 40 kilometara na sat, a naglašeno je da se radi o intenzivnim udarima bez prestanka, zbog čega je i došlo do ovakvih problematičnih situacija.  

 

Vjetar je donekle otežao i vatrogasnu intervenciju na zapaljenom niskom rastinju, nedaleko od Graničnog prijelaza Izačić.

 

-Ekipa je trenutno na terenu i drži situaciju pod kontrolom. Radi se o zapaljenom baštinskom otpadu ili niskom rastinju, kojeg gase vatrogasci s obje strane granice već dva dana. Najvažnije je to što nema opasnosti po stambene i druge objekte - rekao je komandir Vatrogasnog doma u Bihaću Mirsad Šehić.

 

U operativnim centrima Civilne zaštite Unsko-sanskog kantona i Grada Bihaća još se prikupljaju informacije s terena, ali je istaknuto da nema razloga za ozbiljniju zabrinutost.

 

Već u poslijepodnevnim satima najavljene su padavine i slabljenje udara vjetra.

 

(Fena/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!