POLICAJCI NAGRAĐENI APLAUZOM

Džeparili po SCC-u, ojadili brojne Sarajlije: Opaka Samanta 'pala' u munjevitoj policijskoj akciji, a sa njom i...

Hronika03.02.20, 20:59h

Džeparili po SCC-u, ojadili brojne Sarajlije: Opaka Samanta 'pala' u munjevitoj policijskoj akciji, a sa njom i...
Akcija je izvedena munjevito, naočigled građana koji su navijali te su policajci, koji su stavili lisice na ruke džeparošima, dobili veliki aplauz

 

 

Dvojica sarajevskih policajaca iz PU Centar danas su uhapsila tročlanu džeparošku bandu koja je danima operirala u SCC-u i oko njega. Kako saznaje Hayat.ba od izvora bliskog istrazi, samo u januaru u ovom tržnom centru su počinili 30 džepnih krađa.


Do hapšenja je došlo kada su građani primijetili džeparoše, od kojih su bile dvije žene i jedan maloljetnik, kako vade novac iz novčanika ukradenih od posjetilaca tržnog centra.


Pozvali su policiju, a patrola je bila na licu mjesta za nepune tri minute. Prišli su džeparošima s leđa i savladali ih. Kako je otkrio izvor, vođa grupe je poznata džeparošica Samanta Hrustić. Kod nje i saučesnika pronađeno je nekoliko mobitela te novac iz ukradenih novčanika.


Akcija je izvedena munjevito, naočigled građana koji su navijali te su policajci, koji su stavili lisice na ruke džeparošima, dobili veliki aplauz.


Kako doznaje Hayat.ba, Hrustić je priznala sve krađe te ih je preuzela na sebe, navodeći u policijskoj stanici da ostalo dvoje nemaju veze s krivičnim djelima. Sve troje je zadržano u policiji, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

*********************************

Bonus video... Gledaj DEPO TV!

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još