aktivan rad na osnivanju odbora

Kojović dogovorio sa viteškim poduzetnikom osnivanje Naše Stranke u Vitezu

Front25.01.20, 12:03h

Kojović dogovorio sa viteškim poduzetnikom osnivanje Naše Stranke u Vitezu
Vijest je potvrđena i objavom na Facebook profilu stranke


Već je primjetno kako se približavaju lokalni izbori i kako aktivnosti različitih političkih organizacija na terenu su vrlo simbolične - piše Centralna.ba.

 

No vijest kako viteški poduzetnik Slobodan Brkić poznatiji u Vitezu kao Boca, aktivno radi na osnivanju odbora Naše stranke ipak je vijest koja zaslužuje poseban tretman. Vijest je potvrđena i objavom na Facebook profilu stranke, gdje su zajedničku fotografiju uradili Predrag Kojović i Slobodan Brkić uz prigodan tekst.

 


Vitez je naime zadnje uporište HDZ u Lašvanskoj dolini kada je u pitanju pozicija načelnika, no ako malo vratimo film unatrag, još uvijek se pamti slučaj kada su tada pod palicom jednog drugog viteškog poduzetnika glasovi Hrvata ostali podijeljeni, a načelnik je postao Advan Akeljić iz SDA.

 

Politički potresi tada u HDZ-u su rezultirali raspuštanjem općinskog odbora HDZ što se pokazalo ispravnim potezom jer je HDZ  vratio načelničku poziciju kao i svoj kapacitet članstva, a još jednom je pokazao kako se radi o jakoj općinskoj organizaciji i na posljednjim izborima za Predsjednika Republike Hrvatske

 

Pojava Naše stranke u Fojnici pa zatim i u Vitezu pokazatelj je kako građanska opcija jača u Središnjoj Bosni i kako ne postojanje ozbiljnije političke opozicije u Hrvata itekako može biti štetno za ukupan politički interes.

 

Osim što ovakva tendencija znak je i kako će se baš u Vitezu pokušati ponoviti scenariji iz 2012., znak je i kako će građanske opcije već za tri godine napasti hrvatske pozicije u Domu Naroda.

 

Procesi poput ovoga će u budućnosti biti nezaustavljivi, no vrlo će zanimljiva biti i retorika ljudi koji ulaze u ovakav projekt. Hoće li ona biti okrenuta isključivo protiv hrvatskog biračkog tijela i hoće li potencijalna lista imati kandidata za Načelnika u Vitezu.

 

(Centralna.ba, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 61

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još