Bivši direktor FUP-a zna o čemu priča

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Ovo je apsurd, pet državnih delegata sam kriminalistički obrađivao!

Front15.01.20, 17:51h

Zlatko Miletić šokirao izjavom: Ovo je apsurd, pet državnih delegata sam kriminalistički obrađivao!
Iako ih nije htio imenovati Miletić je naveo da je među njima i pojedinac kojeg je istraživao deceniju, a koji ima više od 20 krivičnih prijava

 


Delegat u Klubu hrvatskog naroda u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH i bivši direktor FUP-a Zlatko Miletić na današnjoj sjednici Doma naroda Parlamenta BiH, na kojoj su imenovani članovi zajedničkih komisija oba doma PSBiH iz tog zakonodavnog tijela, izrazio je nezadovoljstvo izborom pojedinih delegata u određene komisije. Konstatirao je i kako je on mogao dati veći doprinos da je imenovan u neke od komisija gdje je izostavljen.

 

– Smatram da bih ja u dvije komisije mogao dati doprinos u radu. Rekao sam da se, vjerovatno, radi o čistoj diskreditaciji i to je sve u suprotnosti sa Poslovnikom o radu Doma naroda PSBiH, po kojem mi trebamo raditi, i Kodeksom. Imajući u vidu činjenicu da sam ja pet od 15 delegata u Domu naroda PSBiH kriminalistički obrađivao, možda im to predstavlja problem. To sam ih pitao. Ako je to problem, neka izađu i to javno kažu – rekao je Miletić.

 

U izjavi novinarima nije želio otkriti o kojih pet delegata govori, navodeći da je njima jasno ko su i da postoji pojedinac kojeg je istraživao deceniju, a koji ima više od 20 krivičnih prijava.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 30

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još