NA INICIJATIVU GRADONAČELNIKA SKAKE

Lijepa vijest iz Gradske uprave: Donijeta odluka o novoj cijeni karata za Trebevićku žičaru koja će obradovati Sarajlije

Hronika13.01.20, 15:56h

Lijepa vijest iz Gradske uprave: Donijeta odluka o novoj cijeni karata za Trebevićku žičaru koja će obradovati Sarajlije
Drago nam je što je Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Skakom prepoznala iznimno važnu potrebu građana Sarajeva i donijela odluku koja će život u smogu bar donekle olakšati

 

 


Uprava Javnog preduzeća Sarajevo d.o.o., a na inicijativu gradonačelnika Sarajeva Abdulaha Skake, zbog velikog interesa javnosti, odlučilo je proširiti postojeću akciju popusta na vožnju Trebevićkom žičarom.


Direktor JP Sarajevo d.o.o. Ensar Eminović je potvrdio ovu informaciju, istakavši kako će popust od 50 posto na povratnu kartu za bh. rezidente za sve putnike Žičare važiti svakim danom do kraja januara ove godine, navodi se u saopštenju Gradske uprave Grada Sarajevo.


- Obzirom da smo imali pojačan interes i velike gužve tokom vikenda, te imajući u vidu činjenicu da i dalje stižu informacije o zagađenosti zraka, odlučili smo se da proširimo akciju. Svi putnici Žičare, koji su bh. rezidenti će od sutra moći kupiti povratnu kartu po vrlo popularnoj cijeni od 3 KM za svaki dan, bilo da je riječ o radnom danu ili vikendu sve do kraja januara – rekao je Eminović.

 
Prema njegovim riječima, ovom odlukom se želi i dodatno olakšati korištenje Žičare i odlazak na Trebević posebno penzionerima, te učenicima srednjih i osnovnih škola tokom raspusta.


- Želimo da naši stariji, ali i oni najmlađi iskoriste slobodne dane i udahnu svježeg zraka i uživaju na Trebeviću. Na određeni način želimo podijeliti sa građanima radost jer ovaj projekt Žičare generira pozitivnu energiju, privlači turiste i pokazuje se kao najuspješnija poslijeratna investicija u Sarajevu – istaknuo je Eminović.

 
Eminović ističe i da je Trebevićka žičara tokom cijele prošle godine prevezla veliki broj putnika, poslovala vrlo uspješno, te se očekuju rekordni rezultati. Samo tokom novogodišnjih praznika ove godine, Žičaru je posjetilo skoro dvostruko više putnika nego u istom periodu prošle godine - navodi se u saopštenju Gradske uprave.


Inače, DEPO Portal je prije nekoliko dana objavio informaciju o jeftinijim kartama za građane Sarajeva u danima vikenda, u tekstu pod naslovom "Bolje prazne kabine, nego jeftinija karta: Grad Sarajevo konačno mijenja cijene za Trebevićku žičaru", ukazujući da to nije odluka koja može pomoći stanovnicima glavnog bh. grada u borbi protiv enormne zagađenosti zraka.  


"Ovu mjeru je trebalo donijeti znatno ranije u cilju zaštite građana Sarajeva, kad se već u samom gradu ništa ne čini kako bi se smanjilo enormno zagađenje zraka, i prekinuti suludu praksu da je bolje 'vozati i prazne kabine, nego smanjiti cijenu karte Trebevićke žičare'... Šteta što je Gradska uprava ovu mjeru ograničila samo na vikende, ali i to je nešto" - navedeno je u tekstu DEPO Portala.


Drago nam je što je Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Skakom prepoznala iznimno važnu potrebu građana Sarajeva i donijela odluku koja će život u smogu bar donekle olakšati. 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još