zbog zagađenja zraka, ali samo vikendom

Bolje prazne kabine, nego jeftinija karta: Grad Sarajevo konačno mijenja cijene za Trebevićku žičaru

Hronika10.01.20, 16:44h

Bolje prazne kabine, nego jeftinija karta: Grad Sarajevo konačno mijenja cijene za Trebevićku žičaru
Ovu mjeru je trebalo donijeti znatno ranije u cilju zaštite građana Sarajeva, kad se već u samom gradu ništa ne čini kako bi se smanjilo enormno zagađenje zraka, i prekinuti suludu praksu da je bolje "vozati i prazne kabine, nego smanjiti cijenu karte Trebevićke žičare"

 

Hitnom mjerom koju su usvojili Grad Sarajevo i Javno preduzeće Sarajevo d.o.o. odlučeno je da će od sutra i svakog narednog vikenda do 1. marta ove godine svi građani BiH moći kupiti jeftinije karte za Trebevićku žičaru.

 

Ovo je hitna mjera koja je usvojena kao vrsta podrške građanima glavnog grada BiH zbog visokih mjerenja zagađenja zraka u zimskim danima, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

 

Svi državljani BiH od sutra će moći kupiti povratnu kartu za Žičaru po cijeni od samo tri KM.

 

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka ističe da je ovoj jedan od načina da se građanima Sarajeva olakšaju dani kada je visoko zagađenje.

 

- Svakodnevno dobijamo informacije o visokoj zagađenosti zraka. Želimo olakšati građanima da izađu na čist zrak, da uživaju u vazdušnoj banji na Trebeviću. Prošle godine smo ovu akciju poklonili samo dijelu stanovništva, ali ove godine ćemo to omogućiti svim bh. građanima sa namjerom da ih podstaknemo da na lijep način iskoriste vikende i da dođu na Trebević - rekao je  Skaka.

 

Popust se, kako ističu iz JP Sarajevo d.o.o, ostvaruje uz predočenje odgovarajućeg dokumenta izdatog u Bosni i Hercegovini, navodi se u saopštenju Gradske uprave Grada Sarajevo.

 

Naravno, ovu mjeru je trebalo donijeti znatno ranije u cilju zaštite građana Sarajeva, kad se već u samom gradu ništa ne čini kako bi se smanjilo enormno zagađenje zraka, i prekinuti suludu praksu da je bolje "vozati i prazne kabine, nego smanjiti cijenu karte Trebevićke žičare". 

 

Šteta, što je Gradska uprava ovu mjeru ograničila samo na vikende, ali i to je nešto.

 

 

 

(Fena/DEPO PORTAL/mr)

 

Gledajte bonus VIDEO... DEPO TV!

 

 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još