FOTO/ EURO 2020 u rukometu

Hrvatska opravdala ulogu favorita, u drugom poluvremenu slomila otpor Crne Gore

Sport10.01.20, 07:42h

Hrvatska opravdala ulogu favorita, u drugom poluvremenu slomila otpor Crne Gore
Iako su poraženi sa šest golova, Crnogorci su prilično namučili velikog favorita

 


Rukometaši Hrvatske i Crne Gore sinoć u prvom kolu grupe “A“ na Evropskom prvenstvu odigrali su "mušku" utakmicu. Poslije velike borbe u Grazu očekivano su slavili Hrvati rezultatom 27:21, i tako opravdali ulogu favorita, javlja Anadolu Agency (AA).

 

Crnogorci su bolje otvorili utakmicu i u osmoj minuti poveli sa 3:1. Ipak, Hrvati u naredne četiri minute prave seriju 3:0 i preokreću rezultat u svoju korist (4:3). Prvi put do dva razlike Hrvatska dolazi u 19. minuti, kada je iskusni Zlatko Horvat pogodio za 9:7. Kada se očekivalo da u potpunosti pokažu zbog čega su prvi favoriti grupe “A“ Crna Gora ih je, prije svega odličnom i borbenom igrom u odbrani, u tome spriječila.

 

rukomet-euro-2020-hrvatska-crna-gora

Foto: AA

 

Izabranici Zorana Roganovića su briljirali u završnici prvog poluvremena i uspjeli su preokrenuti rezultat i povesti sa 13:11. Ipak, “kauboje“ je na razumnih minus jedan sa zvukom sirene doveo Marino Marić.

 

U nastavku Hrvatska pokazuje klasu. Pojačala je igru u odbrani zbog čega je Crna Gora teško dolazila do golova. Na drugoj strani neuhvatljivi Luka Cindrić je “rešetao“ mrežu rivala, pa je u 42. minuti 19:15. Otpor Crne Gore je bio slomljen. Razbranio se i Marin Šego, pa su Hrvati dolazili do lakih golova, što ih je u 50. minuti odvelo na plus šest (23:17). Roganović je pokušao timeoutom vratiti ritam svom timu, ali je bilo zaista teško parirati raspoloženom rivalu.

 

Iako su poraženi sa šest golova, Crnogorci su prilično namučili velikog favorita.

 

(AA/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!