Pravila uoči novogodišnjeg slavlja

Stroge kontrole u centru Sarajeva, trebate znati: Oduzimat će se vreće, torbe, ruksaci, alkohol, ali i sokovi, voda...

Zabava31.12.19, 19:52h

Stroge kontrole u centru Sarajeva, trebate znati: Oduzimat će se vreće, torbe, ruksaci, alkohol, ali i sokovi, voda...
U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, u koncertni prostor posjetioci neće moći unositi: predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda

 

 

Bh. građani i turisti koji će večeras dočekati Novu godinu na Trgu BiH u Sarajevu bit će pregledani na kontrolnim punktovima koji će biti postavljeni prema ulicama koje vode ka centralnoj lokaciji.


"Večeras na početku prilaznih ulica koje vode ka platou Sarajevo City Centra, gdje će građani Sarajeva zajedno sa gostima i turistima grada, dočekati Novu 2020. godinu, biti postavljeni kontrolni ulazni punktovi: Hiseta, spoj Valtera Perića-Dolina, Augusta Brauna, fra Anđela Zvizdovića, Kralja Tvrtka, Franca Lehara i Zmaja od Bosne. 


U skladu sa Zakonom o javnom okupljanju, u koncertni prostor posjetioci neće moći unositi: predmete pogodne za nanošenje tjelesnih povreda, oružje, vreće, torbe i ruksake, alkoholna pića, napitke u metalnoj ili staklenoj ambalaži, te pirotehnička sredstva", navedeno je u saopćenju organizatora novogodišnjeg slavlja u glavnom bh. gradu.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!