nakon incidenata u skupštini

Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti

Front28.12.19, 15:28h

Đukanović potpisao Zakon o slobodi vjeroispovijesti
Poslanici Demokratskog fronta pozvali su ranije danas Đukanovića da ne potpiše Zakon o slobodi vjeroispovijesti, već da ga vrati Skupštini na doradu


Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović potpisao je danas Zakon o slobodi vjeroispovijesti ili uvjerenja i pravnom položaju vjerskih zajednica, saznaje Portal RTCG.


Podsjetimo nakon incidenata u Skupštini, glasovima vladajuće koalicije i SDP-a usvojen je taj akt.

 

Poslanici Demokratskog fronta pozvali su ranije danas Đukanovića da ne potpiše Zakon o slobodi vjeroispovijesti, već da ga vrati Skupštini na doradu.

 

Zakonom je predviđeno da su državna svojina vjerski objekti i zemljište koje koriste vjerske zajednice na teritoriji Crne Gore koji su izgrađeni, odnosno pribavljeni iz javnih prihoda države ili su bili u državnoj svojini do 1. decembra 1918. godine, i za koje nema dokaza o pravu svojine vjerskih zajednica.

 

Precizirano je da će se u pogledu postojanja dokaza o činjenicima primjenjivati dokazna sredstva i pravila dokazivanja u skladu sa Zakonom o upravnom postupku i supsidijarno Zakonom o parničnom postupku.

 

Podsjetimo, u Skupštinskoj sali, nakon što je usvojen Predlog zakona o slobodi vjeroispovjesti u načelu, došlo je do teških incidenata nakon kojih su svi poslanici DF-a uhapšeni.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još