FOTO/ Rekonstrukcija pumpnih stanica za bolju vodovodnu mrežu

'Oprema je toliko zastarjela da je Sarajevo svakog trena moglo ostati bez vode': Počelo trošenje EBRD-ovog novca

Hronika19.12.19, 11:41h

'Oprema je toliko zastarjela da je Sarajevo svakog trena moglo ostati bez vode': Počelo trošenje EBRD-ovog novca
Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić i direktor KJKP Vodovod i kanalizacija Enver Hadžiahmetović obišli su juče radove na Bačevu

 

 

Rekonstrukcijom tri pumpne stanice - Bačevo, Alipašin Most i Centar - počela je realizacija kredita Evropske banke za obnovu u razvoj (EBRD) za rekonstrukciju vodovodne mreže u Kantonu Sarajevo.

 

Ministar komunalne privrede i infrastrukture KS Srđan Mandić i direktor KJKP Vodovod i kanalizacija Enver Hadžiahmetović obišli su juče radove na Bačevu.

 

bacevo-radovi-ministar-mandic

 

Tom prilikom istaknuto je da vrijednost investicije iznosi 5,5 miliona eura, te da će biti položeno oko 11 kilometara kabla za napajanje.

 

"Počeli smo od pumpne stanice Bačevo jer je ona najvažnija. Oprema je bila toliko zastarjela, da je svakog dana moglo doći do kvara u sistemu i grad je mogao ostati bez vode", rekao je ministar Mandić i dodao da se trenutno izvode radovi na strojnim instalacijama, a po okončanju tih poslova, pristupit će se hidrotehničkim radovima.

 

"Očekivanja su da kompletna rekonstrukcija sve tri pumpne stanice bude okončana na jesen 2020. godine", rekao je ministar Mandić.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!