'Podrška vjernicima u svakodnevnom životu'

Izašla nova verzija aplikacije Islamske zajednica u BiH: Preuzmite je i saznajte šta sve nudi...

Tehno18.12.19, 15:30h

Izašla nova verzija aplikacije Islamske zajednica u BiH: Preuzmite je i saznajte šta sve nudi...
Ranije je u aplikaciju uvrštena usluga „Pronađi džamije u svojoj blizini“, te u saradnji s razvojnim timom Vaktija.ba, unaprijeđena vaktija koja pokriva sve gradove u BiH

 

Nova verzija aplikacije Islamske zajednice za Android OS od danas nudi i uslugu kibla-kompasa, čime je dodatno obogaćen servisni segment ove aplikacije razvijene kao podrška vjernicima u svakodnevnom životu.

 

Razvojni tim aplikacije je na osnovu mnogobrojnih prijedloga postojećih korisnika u sadržaj najnovije verzije (3.3) dodao i kibla-kompas, koji će pomoći vjernicima da preciznije odrede pravac za obavljanje namaza.

 

Ranije je u aplikaciju uvrštena usluga „Pronađi džamije u svojoj blizini“, te u saradnji s razvojnim timom Vaktija.ba, unaprijeđena vaktija koja pokriva sve gradove u BiH.

 

Također, kroz aplikaciju je znatno olakšan i pristup kategoriji „Pitanja i odgovori“, uz pomoć koje vjernici na jednostavan način mogu otkloniti sve nedoumice kada su u pitanju vjerski propisi.

 

Ovaj inovatini iskorak misije Islamske zajednice u digitalni svijet autorski je produkt administratorskog tima web-portala Islamskazajednica.ba

 

Aplikaciju možete preuzeti putem Google PlayStorea, a za postojeće korisnike potrebno je da izvrše ažuriranje aplikacije kako bi u potpunosti mogli koristiti ranije pomenute sadržaje.

 

(DEPO PORTAL; BLIN MAGAZIN/md)

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!