NAJAVLJUJU VELIKE PROMJENE

Od sutra počinje emitiranje nove bh. televizije: Šta je 'O Kanal' i šta će nuditi gledaocima?

Mediji24.11.19, 11:35h

Od sutra počinje emitiranje nove bh. televizije: Šta je 'O Kanal' i šta će nuditi gledaocima?
Superdesk je inovacija na bh. medijskoj sceni, a okuplja informativne redakcije O Kanala, dnevnog lista "Oslobođenje", magazina "Dani" te svih digitalnih platormih te grupacije

 

 

Emitiranje programa televizije O Kanal počet će sutra, 25. novembra. Riječ je o bivšoj TV1 koja od početka 2018. godine djeluje u okviru medijske grupacije dnevnog lista "Oslobođenje".


Direktor O Kanala Sanjin Bečiragić smatra da je O kanal početak nove, vizuelno drugačije, kreativnije i modernije televizije.


- O prvenstveno asocira na "Oslobođenje", dnevni list s ugledom i tradicijom, ali O znači i krug kojim se zatvara proces integracije printanih medija, digitalnih platformi i televizije u grupaciji "Oslobođenje". Osim novog vizuelnog identiteta, gledatelje očekuju i novi programski sadržaji, kao što su O Dnevnik, U kontru sa Draganom Markovinom, dnevni informativno-zabavni live format Puls dana, serija Al Hayba, i sve to u HD rezoluciji. U pripremi je i realizacija zanimljivih formata zabavno-takmičarskog karaktera - istaknuo je on.


U saopćenju za javnost Oslobođenje servisa navodi se da se najznačajnija promjena desila u informativnom programu uvođenjem O Dnevnika u četiri različita formata, i to radnim danima u 17 sati i 22 sata, te vikendom posebno subotnje i nedjeljno izdanje.


- Naše priče bit će pričane na poseban način, uz obavezu da u prvom planu bude čovjek. Javljat ćemo se uživo iz različitih dijelova BiH o različitim temama. Bit ćemo na ulicama, među ljudima i pričati običnom čovjeku bitne priče. Subotom ćemo pripremati dnevnik kojim sumiramo sedmicu, a nedjeljom ćemo uvijek predstavljati pozitivnu priču, ali i gosta koji inspiriše - kazao je šef Superdeska u medijskoj grupaciji "Oslobođenje" Almir Šećkanović.


Superdesk je inovacija na bh. medijskoj sceni, a okuplja informativne redakcije O Kanala, dnevnog lista "Oslobođenje", magazina "Dani" te svih digitalnih platormih te grupacije.


Nova programska shema O Kanala na male ekrane donosi i polusatni intervju kojeg će historičar, publicist i kolumnist Dragan Markovina voditi sa ličnostima iz kulture i društva, poznatim i priznatim na području bivše Jugoslavije, navodi se u saopćenju.

 

(FENA/ad)

 

Pogledajte bonus video...

 

 
 

Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!