Na današnjoj sjednici Vlade FBiH

Smijenjeni direktor, Upravni i Nadzorni odbor Zavoda Pazarić

Front22.11.19, 11:41h

Smijenjeni direktor, Upravni i Nadzorni odbor Zavoda Pazarić
Neformalan grupa roditelja jučer je održala proteste pred Vladom fBiH te su i na protokol ostavili svoje zahtjeve na kojima je i bio upravo zahtjev za smjenu Uprave

 

Vlada FBiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu donijela odluku o smjeni Upravnog i Nadzornog odbora Zavoda Pazarić, potvrđeno je iz Vlade FBiH.

 

Jedan od zaključaka jeste smjena kompletne uprave Zavoda Pazarić. Smijenjen je tako Upravni odbor Zavoda kojeg čini pet članova i to: Janja Milinković, Anes Kaleta, Saida Kastrat, Džana Kilić i Enisa Hodžić.

 

Također smijenjeni su i članovi Nadzornog odbora, a to su: Dalila Efendić, Mevlida Bandić i Ivana Bago.

 

Ova odluka uslijedila je nakon velikog pritiska javnosti i jučerašnjih protesta poslije objavljivanja fotografija na kojima se vidi da su štićenici Zavoda, djeca vezana za krevete i radijatore. 

 

Direktor Redžep Salić 11. septembra na sjednici Parlamenta FBiH također je iznio šokantne podatke o finansijskim malverzacijama u zavodu, ali situacija je eskaliralo nakon što je zastupnica Sabina Ćudić prije dva dana na posljednjoj sjednici prezentirala fotografije vezivanja djece za radijator.

 

Neformalan grupa roditelja jučer je održala proteste pred Vladom FBiH te su i na protokol ostavili svoje zahtjeve na kojima je i bio upravo zahtjev za smjenu Uprave. 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 17

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još