Gradonačelnik Imamović najavio velike investicije

U Tuzli se gradi deset do 12 novih fabrika! Imamo najviše preduzeća u BiH u odnosu na broj stanovnika, a platu...

Biznis Klub20.11.19, 21:16h

U Tuzli se gradi deset do 12 novih fabrika! Imamo najviše preduzeća u BiH u odnosu na broj stanovnika, a platu...
Ono što bih posebno istakao sa današnje sjednice Kolegija je Oglas o raspisivanju za davanje u zakup poslovnih prostora, to su prazni, napušteni prostori, a treba da damo priliku da neki poduzetnici tu obavljaju djelatnost, rekao je Imamović

 


U utorak je u Gradskoj upravi Tuzle održana 60. Sjednica Kolegija gradonačelnika Grada Tuzle.

 

U okviru dnevnog reda Kolegija gradonačelnika, između ostalog, razmatran je i prijedlog Odluke o raspisivanju Javnog oglasa u davanju u zakup poslovnih prostorija te prijedlog imovinsko-pravnih akata kojima se stvaraju pretpostavke za dodjelu 10 lokacija sa pravom građenja na lokalitetu Poslovne zone „Kreka Sjever“ u Tuzli putem javnog nadmetanja – licitacije.

 

- Ono što bih posebno istakao sa današnje sjednice Kolegija je Oglas o raspisivanju za davanje u zakup poslovnih prostora, to su prazni, napušteni prostori, a treba da damo priliku da neki poduzetnici tu obavljaju djelatnost. Želim vas obavjestiti da smo dobili podatke vezane za ekonomski razvoj Tuzle - imamo najviše preduzeća u Bosni i Hercegovini u odnosu na broj stanovnika, a prosječnu platu veću od Tuzle imaju samo u Sarajevu. Nagovješteni su i jako značajni ekonomski projekti, vrlo velike investicije, o kojima smo ranije govorili, a i o kojima ćete i u budućnosti znati - kazao je gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović.

 

Bilo je riječi i o značajnim projektima, vrlo velikim investicijama, vezanim za Poslovnu zonu Kreka-sjever.

 

- Idemo sa oglašavanjem deset novih lokacija, uz ranije dvije na kojima se već grade poslovni objekti. Imamo izražen interes poduzetnika i tu će biti novih deset do dvanaest fabrika, a ova odluka će stvoriti uvjete za to - rekao je Imamović.

 

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/md)

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!