BURNO U BIH/ UHAPŠENO VIŠE OSOBA

Drama u akciji 'Merlin 2': Dilerka pokušala pobjeći... Policajki otkinut nokat, završila na operaciji

Hronika15.11.19, 13:49h

Drama u akciji 'Merlin 2': Dilerka pokušala pobjeći... Policajki otkinut nokat, završila na operaciji
Tokom provođenja akcije povrijeđena je jedna policajka, i to kada je jedna od osumnjičenih pokušala da pobjegne i izbjegne hapšenje

 

 

Više osoba je uhapšeno u akciji kodnog naziva "Merlin 2", usmjerenoj na razbijanje organizovane kriminalne grupe koja se bavila neovlaštenom proizvodnjom i prometom opojnih droga na području Banje Luke, Gradiške i Prijedora - potvrdila je Feni načelnica Odjeljenja za odnose s javnošću Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) Mirna Miljanović.

 

I dalje su u toku pretresi na više lokacija na području ova tri grada.

 

Akciju provode pripadnici Uprave MUPRS-a za organizovani i teški kriminalitet, u saradnji s Policijskog upravom Gradiška, uz asistenciju policijskih uprava Banja Luka i Prijedor, a pod nadzorom Okružnog javnog tužilaštva Banja Luka.


– Predmeti izuzeti prilikom pretresa lokacija koje koriste uhapšene osobe biće korišteni kao dokaz u krivičnom postupku, i to mobilni telefoni i određena količina marihuane – rekla je Mirna Miljanović.


Ona je u izjavi za medije napomenula i da je tokom provođenja akcije povrijeđena jedna policajka, i to kada je jedna od osumnjičenih pokušala da pobjegne i izbjegne hapšenje.


Kako Avaz nezvanično saznaje, policajki je tom prilikom otkinut nokat s prsta ruke, zbog čega je čak morala na hirurški zahvat.

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad/Foto:Arhiv)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!