Foto/ Srdačni susret s modnom ikonom

Odmjerena i 'cool' Sebija Izetbegović uz glamuroznu šeiku Mozu: Direktorica KCUS-a dogovara važnu saradnju u Kataru

ŽENA iN07.11.19, 12:44h

Odmjerena i 'cool' Sebija Izetbegović uz glamuroznu šeiku Mozu: Direktorica KCUS-a dogovara važnu saradnju u Kataru
Tokom susreta je razgovarano o saradnji u sektorima zdravstva i medicinskih nauka, te općenito o saradnji u oblasti obrazovanja i naučnog istraživanja između BiH i Države Katar – istaknuto je


Tročlana delegacija Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, na čelu sa generalnom direktoricom KCUS-a prof. dr. Sebijom Izetbegović, boravi u dvodnevnoj posjeti Kataru, navodi se u saopćenju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.
 

Tokom prvog dana posjete u Dohi, prof. dr. Sebija Izetbegović se susrela sa premijerom Katara, Nj. E. Seihom Abdulah bin Nasser bin Khalifa Al Thani, njenim Visočanstvom šeikhom Mozom bint Nasser Al Misnad, predsjedavajućom Katarske fondacije, te sa ministricom zdravstva Dr. Hanan Muhamed Al Kuwari.

 

image

 

Tokom susreta je razgovarano o saradnji u sektorima zdravstva i medicinskih nauka, te općenito o saradnji u oblasti obrazovanja i naučnog istraživanja između BiH i Države Katar – istaknuto je.


Dodaje se da Katarska fondacija obuhvata skoro sve sfere razvoja društva te posvećuje naročito veliku pažnju razvitku obrazovanja, naučnog istraživanja i razvoja društvenih zajednica u Kataru, a i na globanom nivou u okviru svojih međunarodnih fondacija kao što su Education Above All, World Innovation Summit for Health (WISH) i drugi.

 

image


Sastanku su prisustvovala i Prof. Dr. Mustafa Al Khalil, Generalni direktor Hazm Mebaireek kliničkog centra te dr. Bisera Turković, ambasadorica Bosne i Hercegovine u Kataru. U toku prvog dana svoje posjete generalna direktorica KCUS-a prof. dr. Sebija Izetbegović je posjetila i ultramodernu bolnicu Sidra sa obrazovnim i biomedicinskim naučno iztraživačkim centrom te se susrela sa predsjedavajućim upravnog odbora bolnice Muhamedom Khalidom Al Mana – pojašnjeno je.

 

image


U sastavu delegacije je i prof. dr. Enra Suljić-Mehmedika, direktorica Discipline za nauku i nastavu KCUS-a, i prof. dr. Edo Hasanbegović, direktor Discipline za zdravlje djeteta KCUS-a, koji su ostvarili kontakte i saradnju u okviru svojih nadležnosti.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 46

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još