FOTO/ prva faza pokrivanja

Usklađeni na 'crvenom ćilimu': Dalija Hasanbegović za SFF nabacila imidž 'katarske Šeike', a potom pojasnila...

ŽENA iN20.08.19, 15:49h

Usklađeni na 'crvenom ćilimu': Dalija Hasanbegović za SFF nabacila imidž 'katarske Šeike', a potom pojasnila...
Sama Dalija je na svom Facebook profilu pojasnila je da je njena kreacija inspirisana stilom katarske Šeike Mozah, koju smatra oličenjem ženstvenosti i elegancije

 

 


Otkako se na 'crvenom ćilimu' 25. Sarajevo Film Festivala pojavila u tirkiznom imidžu sa turbanom na glavi, Dalija Hasanbegović Konaković izazvala je lavinu komentara na račun svog novog stajlinga, a (zlobna) čaršija je odmah pokrenula i nagađanja - da li je ovo prva faza pokrivanja?!

 

Nije ostala neprimijećena ni elegancija Elmedina Konakovića koji se bojama uskladio sa svojom suprugom, pa je dojam ispred fotoobjektiva bio vrlo efektan.
       

No ima i onih koji ovakvo izdanje bračnog para Konaković smatraju pretjeranim i "preambicioznim"...

 

dalija-i-dino-konakovic-25-sff-2


Sama Dalija je na svom Facebook profilu pojasnila da je njen izgled inspirisan stilom katarske Šeike Mozah, koju smatra oličenjem ženstvenosti i elegancije.

 

seika-missned


Inače, Šeika al Missned, koju često zovu i "Hurem našeg doba", jedna je od tri žene šeika Hamada bin Khalifa Al-Thana. emira koji vlada katarskom monarhijom. Iako po redoslijedu nije prva emirova žena, svojom ambicijom izborila je to mjesto.

 

Ona se, za razliku od druge dvije supruge, ali i ostale prve dame Arapskog poluotoka, često pojavljuje u javnosti te aktivno sudjeluje u političkom i društvenom životu emirata. Forbes ju je čak 2007. godine smjestio na 74. mjesto od 100 najmoćnijih žena svijeta.

   
Dalija Hasanbegović Konaković je za sada, kako sama kaže, inspirisana samo Šeikinom otmjenošću i savršenom elegancijom, a uz fotografije sa "crvenog ćilima", između ostalog, ostavila je i kratak komentar u čast godišnjice SFF-a:


"Između dvije vatre, rodila se ljubav. Četvrt vijeka festivala koji je nastao iz inata. Uprkos granatama, uprkos zlu, 25 godina poslije jači je nego ikad. Hvala @sarajevofilmfestival što ste od našeg grada napravili svjetski brand".

 

 

 

(DEPO PORTAL/BLIN MAGAZIN/ad)

 

 

 

 


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i Facebook



Komentari - Ukupno 42

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još