već je očišćen prostor

Sarajevo dobija park Gorana Čengića u krugu Kampusa, dizajn će osmisliti studenti

Hronika30.10.19, 15:13h

Sarajevo dobija park Gorana Čengića u krugu Kampusa, dizajn će osmisliti studenti
Ministar za komunalnu privredu i infrastrukturu KS-a Srđan Mandić kazao je da je kontaktirao Goranovu majku koja je saglasna s tim prijedlogom


Zastupnica Naše stranke Vildana Bešlija uputila je u Skupštini KS-a inicijativu da budući park u Kampusu Univerziteta u Sarajevu nosi ime Gorana Čengića, čovjeka koji je ubijen 1992. godine pri pokušaju spašavanja komšije Bošnjaka na Grbavici.

 

Ministar za komunalnu privredu i infrastrukturu KS-a Srđan Mandić kazao je da je kontaktirao Goranovu majku koja je saglasna s tim prijedlogom.

 

- Nakon što smo u saradnji sa Rektoratom UNSA očistili prostor u krugu Kampusa koji je bio zarastao i izgledao kao džungla, Ministarstvo komunalne privrede i infrastrukture je pokrenulo inicijativu da se ovaj prostor pretvori u studentski park. Dat ćemo priliku da studenti osmisle kako će on izgledati. Zato ćemo raspisati konkurs za studente, najbolja tri rada dobit će novčane nagrade, a prvonagrađeni će biti implementiran. Po pitanju naziva parka, kontaktirao sam majku Gorana i ona je saglasna. Mislim da ćemo na proljeće imati studentski park koji će nositi ime Gorana Čengića, rekao je ministar Mandić.

 

(Oslobodjenje, DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/mr)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 4

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!