Opet burno na sjednici

Policija intervenisala na Skupštini AMUS-a: Dio nezadovoljnih članova izašao vani, a kad su htjeli da se vrate u salu...

Kultura23.10.19, 17:03h

Policija intervenisala na Skupštini AMUS-a: Dio nezadovoljnih članova izašao vani, a kad su htjeli da se vrate u salu...
Nedugo nakon početka sjednice pozvana je i policija, a pozvao ih je neko iz sale gdje se održava Skupština

 

Asocijacija kompozitora - muzičkih stvaralaca (AMUS) danas održava sjednicu Skupštine, a kao i proteklih nekoliko sjednica, i ova nije protekla bez incidenata.

 

Skupština je trebala biti i izborna, a članovi su trebali birati cjelokupno rukovodstvo AMUS-a.

 

Podjećamo, Institut za intelektualno vlasništvo BiH uslovno je oduzeo dozvolu AMUS-u za obavljanje djelatnosti kolektivnog ostvarivanja prava autora muzičkih djela na period od 12 mjeseci.


Kako saznaje DEPO Portal, dio članova su nezadovoljni i ljuti izašli iz sale, a kada su se pokušali vratiti, naišli su na zaključana vrata, pa su počeli lupati i zahtijevati da ih se pusti u salu.

 

Nedugo nakon početka sjednice pozvana je i policija, a pozvao ih je neko iz sale gdje se održava Skupština.

 

Na Skupštinu su stigli broji autori, među kojima Dino Merlin, Nazif Gljiva, Dino Šaran, Branko Đurić Đuro, Nedim Babović, Zele Lipovača, Geronimo, Igor Vukojević i Davor Sučić, predsjednik Upravnog odbora AMUS-a.

 

Inače, i prethodne sjednice AMUS-a protekle su u burnoj atmosferi, a prije nekoliko mjeseci je privedeno desetak osoba na informativni razgovor zbog lažnog pečata koji je bio u opticaju. Također, po tvrdnjama članova, izvor svih problema je u neslaganju oko raspodjele novca od autorskih prava.

 

Više informacija bit će poznato po završetku sjednice.

 

(DEPO PORTAL, BLIN MAGAZIN/dg)


Depo.ba pratite putem društvenih mreža Twitter i FacebookKomentari - Ukupno 11

NAPOMENA - Portal Depo.ba zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznešena u komentarima nisu stavovi redakcije web portala Depo.ba!
Prikaži još